Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 20.1.2009 12:43  13069
Nutná jsou povidla.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.1.2009 09:11  13068
Někdo radí přidat krapet rumu, někdo kousek čokolády, by se asi dala napsat kniha o vylepšování gulášů.-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.1.2009 09:10  13067
Tak zatím guláš, kterej jsem dělala nepotřeboval vůbec zahustit. Ale je fakt, že jsem ho nepotřebovala kotel, tak to stačilo tak, jak se to samo dovařilo:-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 20.1.2009 00:15  13066
kolik cibule tolik masa, papriku chvilu po tom co prihodim maso, dolejt vyvar, mrsknout nakrajeny papriky, lzici protlaku, puldecku bilyho, lzicku krenu a chilli papricku, zahustovat az po nekolikerem vyvareni moukou
gotreg 19.1.2009 23:38  13065
no.,tak.cibule.podstatně.méně...zhruba.jednu.velkou.na.500gramů.masa...osmahnout.na.sádle,přidat.papriku,zasmahnout
přidat.maso+pár.lžic.vývaru
když.se.maso.zasmahne,dolít.panáka.rumu
po.vyvaření,přidat.lžíci.mouky,nechat.zasmahnout
nalít.vývar,vařit,vařit&vařit
v.případě.nutnosti.zahustit.chlebem
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 19.1.2009 23:17  13064
já dělám guláš s fazolema, doma byli zatím vždycky spokojení :)
renda Renda 19.1.2009 23:03  13063
OK, zejtra si du koupit maso na gulas a vecer budu stepovat u plotny...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.1.2009 22:52  13062
MrMar [13060]: Jo - kolik masa - tolik cibule, a i když je to nezdravé, tak pěkně dohněda - udělá to barvu. A papriku až po osmahnutí masa - může delším restováním zhořknout. A sypat na tuk - zase pro lepší barvu :)
A zahušťuju už jen chlebem.

Teketapa [13061]: Tak si to zopakuješ, ale prsty to pro tentokrát nebudeš vylepšovat, to pravidla nebudou dovolovat.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 19.1.2009 22:21  13061
Já jsem ho vařila taky jednou, bylo mi asi dvanáct, maminka radila a uřízla jsem si při krájení masa kus prstu, počítá se to? :-) Případně můžu jen ochutnávat
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 19.1.2009 22:20  13060
Já bych nějakej recept na guláš uvítal. Zrovna včera jsem ho vařil a rád bych ho nějak vylepšil. Já dělám jen takovej obyčejnej:
Hromadu cibule velmi pomalu(klidně i 20 minut) osmažit na sádle, přisypat mletou papriku a přidat maso, krátce prosmahnout, osolit, opepřit, přihodit drcený stoužek česenku, podlít vodou, provařit do měkka a zahustit jíškou/moukou/chlebem...
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 19.1.2009 22:12  13059
Vanda [13058]: předpokládám na cestě na lyže.o)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.1.2009 22:04  13058
Vida, vida, my to nakonec nějak dáme dohromady. Tohle nesmí zapadnout. Kde je vůbec Anka?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 19.1.2009 22:03  13057
Guláš jsem zatím vařila jen jednou a prý byl dobrý... já se hlásím.o)
renda Renda 19.1.2009 21:28  13056
Ne, jen je nepojizdna a tak hleda jina reseni:)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 19.1.2009 21:24  13055
pragocentristka

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt