Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 20.1.2009 19:47  13078
Na guláš kolik cibule, tolik zvěřiny. Papriku uzenou/sladkou/pálivou/chilli. A určitě panáka kořalky (rum, slivovice,...) Jinak víc moc netřeba, zahustí se to tak nějak samo, časem a varem.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.1.2009 16:39  13077
Povidla já nejraději jablečná - v buchtách :-). Dobré švestkové povidlo jsem kdys koupil v Bille, tuším že z Rakous, akorát že stálo asi 5x více než "povidlo" Clever, takže netuším jestli je tam ještě prodávaj. Jinak doporučuji číst složení, neboť "švestková povidla Clever" jsou z jablek :-).
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 20.1.2009 16:31  13076
babča pořád domácí švestková povidla dělá, mňam. S bramborovejma plackama - co může být lepšího. Ale do guláše jsem je zatím fakt nedávala :)
kokos kokos 20.1.2009 16:09  13075
Teketapa [13074]: Teď jsi tomu nasadila korunu :-)))))
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 20.1.2009 15:40  13074
Povidla jedině domácí, hruškovááá.
kokos kokos 20.1.2009 13:55  13073
Royal [13072]: Ne, přeslazéné věci nemaj s povidly nic společného (až na barvu tedy)

Nenufer [13071]: Pravé podidla se dělaj - tedy my je doma máme - ale už docházej :-((
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 20.1.2009 13:08  13072
nenuTa přeslazená věc nejsou povidla?
Nu, pak je asi třeba improvizovat samovýrobou povidel...?
nenufer 20.1.2009 13:05  13071
Ked dnes uz prave povidla nikto nerobi, len tu presladenu vec :-(
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 20.1.2009 12:43  13070
...a na zahuštění samozřejmě perník.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 20.1.2009 12:43  13069
Nutná jsou povidla.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.1.2009 09:11  13068
Někdo radí přidat krapet rumu, někdo kousek čokolády, by se asi dala napsat kniha o vylepšování gulášů.-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.1.2009 09:10  13067
Tak zatím guláš, kterej jsem dělala nepotřeboval vůbec zahustit. Ale je fakt, že jsem ho nepotřebovala kotel, tak to stačilo tak, jak se to samo dovařilo:-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 20.1.2009 00:15  13066
kolik cibule tolik masa, papriku chvilu po tom co prihodim maso, dolejt vyvar, mrsknout nakrajeny papriky, lzici protlaku, puldecku bilyho, lzicku krenu a chilli papricku, zahustovat az po nekolikerem vyvareni moukou
gotreg 19.1.2009 23:38  13065
no.,tak.cibule.podstatně.méně...zhruba.jednu.velkou.na.500gramů.masa...osmahnout.na.sádle,přidat.papriku,zasmahnout
přidat.maso+pár.lžic.vývaru
když.se.maso.zasmahne,dolít.panáka.rumu
po.vyvaření,přidat.lžíci.mouky,nechat.zasmahnout
nalít.vývar,vařit,vařit&vařit
v.případě.nutnosti.zahustit.chlebem
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 19.1.2009 23:17  13064
já dělám guláš s fazolema, doma byli zatím vždycky spokojení :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt