Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gotreg 25.1.2009 12:48  13106
Hranice na Moravě? to je někde kolem Ulanbátaru ni?
Mohli bychom tam koupit kumys a figurku Olgoje Chorchoje!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.1.2009 12:45  13105
Kdyby byl zájem o místo konání gulášpárty, zamluvila bych příjemnou chatu (za příjmenou cenu) se dvěma kuchyňskýma linkama (třetí je přímo na "velitelském" pokoji) a třema ledničkama, malou udírnou a ohništěm. To, že je tam kulečník, je malý bonus navíc.
Termín konec května, místo Hranice na Moravě.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 25.1.2009 11:27  13104
Rum je finta hospod a velkých jídelen pro změknutí masa :-).
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 25.1.2009 11:22  13103
nebo bily vino
iltu 25.1.2009 11:19  13102
GulášDo guláše patří rum.
kokos kokos 25.1.2009 11:11  13101
kvitko [13097]: No u nás se to dělá v kotlích a opravdu na ohni. Většinou u nějakých zahrádkářů, nebo jiných spolků.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 25.1.2009 11:07  13100
Guláš jsem vařila jen párktát v životě, snažím se o takovou tu klasiku z hospod a školních jídělěn, ale pokažý mi vyjde něco jinýho - sice jedlýho, ale do guláše to má dost daleko.
Jediný, co mi fakt jde, je segedin.
Ovšem loni v létě jsem dělala synovi 4 zavařený sklenice do Skotska - 2 s gulášem a 2 s pečeným kuřetem a prý to bylo VÝBORNÝ (hlad je nejepší kuchař :-)).
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.1.2009 10:53 - Oblíbené kluby (21:11) 13099
Anka [13098]: fazolový guláš se zelím? šup sem s receptem :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.1.2009 10:45  13098
GULÁŠGuláš? A je nutné se nějak omezovat? Já mám ráda buřtguláš, já mám ráda fazolový guláš se zelím, ale normální guláš, ten tak jednou za čas, z hladu, pokud možno bez knedlíků a pokud možno ne v hospodě, protože tam dají hodně omáčky a skoro žádné maso (takže přesně opačně, než bych chtěla).

O čem konkrétně byste chtěli anketu na téma guláš mejdan?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.1.2009 09:48  13097
kokosA kde? Venku na ohni?:-)
kokos kokos 25.1.2009 03:30  13096
Vy jste umělci :-))))))))

To nejde dělat doma.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 25.1.2009 00:55  13095
babča letos dělala povidla tuším v troubě, takže se tím zadělala především trouba a ne celá kuchyň :) (ale já zadělám kuchyň ať vařím cokoli, chleba s máslem nevyjímaje, takže nemohu tento aspekt přípravy povidel adekvátně posoudit)
margot margot 24.1.2009 23:44  13094
Letos jsme si taky vařili povidla - ze švesek.
Teda poprvé. A taky ovšem asi naposledy. Nevím už, z kolika kil švestek to bylo, ale smrsklo se to na jedinou zavařovačku. Napřed jsme se zpatlali při odpeckování, pak jsme při vaření zacákali celé okolí včetně nově vymalované zdi (bublalo to a stříkalo neuvěřitelně daleko), propálili jsme děsně plynu (vaří se to tak hrozně pomalu), ale hotových povidel dosud nikdo nedotknul. Buhty mě moc nebavěj, na chleba asi nic moc a do guláše - to mě teda vážně nenapadlo.

Jinak já dělám taky dobrej guláš (aspoň myslím). Té gulášové párty bych se zúčastnila. :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.1.2009 11:59  13093
žblunce Fakt, že jo .. za 149,-
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.1.2009 11:13  13092
royaljj, je dost universální :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt