Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 29.1.2009 13:44  13119
Denise - díky!!!! To je přesně ono.
Kokosku, byly fakt výborné, věř mi. A bez práce. o))
kokos kokos 28.1.2009 23:10  13118
Denise [13117]: Chuťově jako z obchodu, možná lepší.
To u mne opravdu chuť nevzbuzuje. Ale ta bezpracnost může u někoho zabrat.
denise 28.1.2009 23:08  13117
Někdo tady scháněl recept na švestková povidla:Kilo švestek, omýt, vyloupat, přidat 200g cukru a malou sběračku octa, promíchat a nechat stát přes noc.Druhý den opět promíchat a dát do trouby cca na 120 až 150 stupňů. Nemíchat, nevšímat. Až se vypaří voda tj.3 - 5 hodin ještě horké naprat do sklenic, nesterilizovat, nekazí se. V létě jsem párkrát vyzkoušela. Když nepočítám to peckování tak jsou prakticky bez práce, žádný bordel v kuchyni, krásně ztuhnou a jsou jako džem kouskovaté. Chuťově jako z obchodu, možná lepší.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 26.1.2009 18:32  13116
Tak jsem se projevila jako jediný ochutnávač, k čemuž se přiznávám a trochu se stydím. Guláše miluju, ale mé výtvory se opravdu předvádět moc nedají. Nicméně bych mohla přispět nějakou cenou pro vítěze. Třeba troškou vlastní slivovice.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.1.2009 20:20  13115
segedin, slint
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 25.1.2009 18:49  13114
jsem značně nakloněna účasti i s vlastním gulášem, ale dost záleží na termínu, toto jaro se mi začíná nebezpečně zaplňovat - obzvlášť na to, kolik mám ke všem těm akcím studijních povinností...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.1.2009 15:37  13113
ANKETA - GULÁŠCONNápad vzešel z Moravy, Morava se k organizaci vcelku aktivně hlásí, tož jsem jim to v té anketě nechala.
kokos kokos 25.1.2009 15:30  13112
Ty Hranice vypadaj dobře.
iltu 25.1.2009 15:22  13111
Hranice na MoravěProč ne. Mám kamaráda v Rožnově pod Radhoště, aspoň bych ho navštívila :-)
iltu 25.1.2009 15:21  13110
FoxkaNo vida, a já přidávám rum až nakonec pro dosažení té správné chuti :)
johny_g Johny_G - Relaxační terapie pro lopušáky ZDARMA! 25.1.2009 14:12  13109
Anka [13098]: Tak si dej ďábelský U Dvora. Tam je samé maso, žádný guláš, a není v čem ráchat knedlíky :-).
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 25.1.2009 13:43  13108
Vanda [13107]: prosím, mně místo ždibce soli klobásu .. dííííky :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.1.2009 12:50  13107
gotreg [13106]: Jistě - ber to jako levný výlet do exotických krajů, možná ti nevrazíme kudlu do zad, ale skrojím ti s ní skývu chleba a přidám ždibec soli :)))
gotreg 25.1.2009 12:48  13106
Hranice na Moravě? to je někde kolem Ulanbátaru ni?
Mohli bychom tam koupit kumys a figurku Olgoje Chorchoje!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.1.2009 12:45  13105
Kdyby byl zájem o místo konání gulášpárty, zamluvila bych příjemnou chatu (za příjmenou cenu) se dvěma kuchyňskýma linkama (třetí je přímo na "velitelském" pokoji) a třema ledničkama, malou udírnou a ohništěm. To, že je tam kulečník, je malý bonus navíc.
Termín konec května, místo Hranice na Moravě.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt