Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
margot margot 30.1.2009 13:46  13131
Nebo jako ten kapr na černo...nebo na modro nebo jak.
Brrrrrr...
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 29.1.2009 22:10  13130
JelenaJo. S uzeným a knedlíka. U nás se jí říká trnčenica.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 29.1.2009 20:15  13129
a co taková černá omáčka? mňam :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.1.2009 19:15  13128
Jediná věc, kterou dobrovolně a ráda jím a přitom v ní jsou švestková povidla, jsou moravské koláče.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.1.2009 19:05  13127
No, já tak náročná nejsem, mě je celkem jedno jestli jsou domácí nebo kupovaný. Stejně je jím jednou za uherák.
kokos kokos 29.1.2009 18:27  13126
Já už diskuse o povidlech nechám, ale jedno si neodpustím. Než jsem ochutnal ty pravé, tak jsem taky jedl ty obchodové. Teď už to nedělám. Nejde o to jestli domácí nebo ne, ty v obchodě jsou prostě něco jiného.
A ano ty obchodní jsou strašné.
Ale kdo neochutnal, nepochopí.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.1.2009 18:01  13125
Ále, tak strašné to není. Jedny kupovaný mám doma. Táhne se to jako povidla, podle složení v tom žádný jabka ani jiný nepatřičnosti nejsou a chutná to jako povidla. To bysme si museli všecko dělat doma, aby to nebylo "strašné":-)
kokos kokos 29.1.2009 17:44  13124
tilka [13119]: Ale což o to já věřím, že můžou být dobré. Ale mně ty obchodové připadaj strašné. Takže to není pro mne měřítko.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 29.1.2009 16:28  13123
DeniseTak přihoĎ ještě nějaký recept starého mládence. Předpokládám, že by to mohlo být ve stylu za málo peněz a námahy - což je přesně pro mne.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.1.2009 14:29  13122
Anka [13121]: ty snad nechces mit kvalitne namarinovano?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.1.2009 14:21  13121
Dnes se fakt dá koupit/prodat všechno...
denise 29.1.2009 13:51  13120
Fakt jsou dobré, když máš větší nádobu tak množství násobíš, udělá se to stejně.Recept mám ze své nejoblíbenější kuchařské knížky - Kuchařky starého mládence. Škoda, že nevyšel další díl.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 29.1.2009 13:44  13119
Denise - díky!!!! To je přesně ono.
Kokosku, byly fakt výborné, věř mi. A bez práce. o))
kokos kokos 28.1.2009 23:10  13118
Denise [13117]: Chuťově jako z obchodu, možná lepší.
To u mne opravdu chuť nevzbuzuje. Ale ta bezpracnost může u někoho zabrat.
denise 28.1.2009 23:08  13117
Někdo tady scháněl recept na švestková povidla:Kilo švestek, omýt, vyloupat, přidat 200g cukru a malou sběračku octa, promíchat a nechat stát přes noc.Druhý den opět promíchat a dát do trouby cca na 120 až 150 stupňů. Nemíchat, nevšímat. Až se vypaří voda tj.3 - 5 hodin ještě horké naprat do sklenic, nesterilizovat, nekazí se. V létě jsem párkrát vyzkoušela. Když nepočítám to peckování tak jsou prakticky bez práce, žádný bordel v kuchyni, krásně ztuhnou a jsou jako džem kouskovaté. Chuťově jako z obchodu, možná lepší.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt