Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 4.2.2009 13:33  13144
Zkus to nějak víc popsat, každej ťong tomu říká jinak... Jinak jednou mě něco zajímalo, tak jsem se v jedné čínské restauraci zeptal číšníka, ten za chvíli přivedl kuchaře a za pomocí tlumočícího číšníka a posunkové řeči mi něco ze svých fíglů prozradil. Tak možná když se někde zeptáš, tak ti řeknou, jak to dělají (ale rozmysli si, jestli to opravdu chceš vědět 8^))) ). Jo a v té restauraci, kde jsem se ptal, jsem byl štamgast, tak možná proto s tím nedělali takové drahoty, protože věděli, že k nim i dál budu chodit utrácet. 8^)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.2.2009 13:12  13143
Občas si někde u Číňanů dám tzv. "Ostrou kachnu". Rád bych věděl, jak to dělají - netušíte někdo?
kokos kokos 4.2.2009 10:54  13142
tilka [13139]: Potvrdil bych Scalexův nález. S pivem nic moc, sníst se to dalo. Víno bych možná taky vyzkoušel, ale předpokládám, že se to nebude nijak lišit od normální úpravy. Je to určitě stejný princip jako ty klasické držáky (skleněné, ocelové, keramické).
Rozhodně to není žádná excelentní krmě.
scalex Scalex 4.2.2009 10:35  13141
Tenhle recept jsem zkoušel (plechovku jsem před použitím omyl ve vařící vodě, nicméně při pečení se stejně všechny případné bacily zničí). Zkoušel jsem i variantu, kde se použila prázdná plechovka, do které se nalilo bílé víno a daly se dovnitř vysoce aromatické bylinky (rozmarýn, tymián).

Varianta s pivem mě popravdě nezaujala, na chuti kuřete to takřka nebylo znát. Trochu lepší to bylo s tím vínem a bylinkami, nicméně kdybych vnitřek kuřete vystlal bylinkami a pak ho nabodl na klasický skleněný trn, tak je efekt stejný ne-li lepší. Takže jsem rád, že jsem to zkusil, bylo to jedlé, ale opakovat už to nebudu.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.2.2009 10:31  13140
tilkaChystám se na to. Ničím neinovuj, prosím, originální recept lze vždy jen pokazit. A pivo může být i světlé.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 4.2.2009 09:32  13139
DotazSlyšela jsem recept na kuře, které se peče tak, že se navlíkne na otevřenou plechovku s černým pivem. Zní to dobře, ale.... realizace se mi zdá prapodivná, možná i hygienicky závadná. Má s tím někdo zkušenost? Třeba obalit plechovku alobalem?
denise 3.2.2009 17:35  13138
Recept je na čerstvé, musíš si počkat.
sirius Sirius youth is wasted on the young 1.2.2009 17:41  13137
DeniseDík za povidlový recept, ale zajímá mě, jestli se dají použít švestky sušené. Čerstvé nejsou k mání. Říkám si ale proč by ne, asi to vyzkouším.
denise 30.1.2009 20:29  13136
Vinyl - dobrý počtení
Tilka - Tak naposled. Knížku jsem si původně koupila kvůli Renčínovým ilustracím. Pomazánka z makrely.Uzenou makrelu stáhneme z kůže,odstraníme kosti, v mixéru smícháme s majonézou, pár kapek citronu a lžička hořčice. Mají se tím plnit vydlabaná rajčata, ale my to jíme namazané na pečivu.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.1.2009 18:13  13135
vinyl: zajímavej článek, jen škoda, že se to tak zvrhlo k tomu Babicovi. Ale aspoň to má rozsáhlou diskuzi pod:-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.1.2009 15:23  13134
no hele, na to navazu repostem z klubu vtipy (kde jde zas o repost z ryby).... uzasna parodie na babicu

Tak jsem si představil jak to vypadá v tom jeho skiservisu:

„Dobrý den, takže co nám to nesete? Hm vypadá to jako lyže a to lyže na lyžování, vono se tak různě lyžuje, že jo, já jsem hodně lyžoval, a lyžuju pořád rád, jako dost se voto zajímám, no."

"Takže tohle jsou jako typický lyže na to, no jak se říká sjezdování, jako mají vcelku správnou barvu, vona červená totiž frčí, tadyhlenc mají vázání, tudlenc je špička, tou jako by se mělo jezdit dopředu a tohleto je jakoby konec, patka, jako od patníku, že patníkem vlastně končí většinou cesta."

„Takže co s těma lyžemi je, mladej pane? Nic neříkejte, jsem profík, kouknu se na to a vidim, ne? Voko není píča, voko vidí.“

„Takže chcete jet na hory, s timhle? Tohle vopravovat a brousit? Ale váženej, prosimVás, s timhle už ani nikam na paseku, vždyť by se vám i veverky smály /kdyby tam nebyly veverky, vysmáli by se vám jezevci, kdyby nebyli jezevci, vysmáli by se vám zajíci/, takže takhle by to nešlo."

„Nechcete nějaký ty kurvingy? Ale voni ti němci vědí, proč tomu říkají kurvingy, v německu jsem dělal, dokonce mě pak ten turek pustil k nařezávání chleba pro doner wetter kebab, to nám vám jednou přivezli do stánku místo toho, jak se říká slovensky pítá chlebu normální jako žemle, jo, no turek šílel, mohl bejt průser jak mraky, naštěstí jsem to zachránil, když sem mu ukázal, že místo nechsapáčí chleba, haha, se dá použít i houska, když se jako rozřízne vodzhora až dolu, von teda dědek turecká byl koumák a přeřízl ji, hahah, jako takhle, no jako to, vodorovno, a pak do toho lifroval to maso, vepřový to bylo na tom gyrosu jako, moc dobrý s tim jalovcem, no ale zpět k těm kurvingům, vony ty kurvingy jsou proto, že tak jakoby kurví styl, jako že zatáčí skoro sami, stačí se jen trochu pokrčit takhle v kotníku a už to jede a zatáčí, ale to je pro dědky a důchodkyně, pane, vy ste mladej, Vás by bylo pro kurvingy škoda, pojďte se kouknout, co tu mám Vás já, helejte, tadyty, to je kousek, jak sou lehoučký, takový superlehoučký, jakoby byly z toho, no polystyrénu, ale zas nejsou tak křehký, to né, tyhle drží tvar, šak koukněte, mignu s nima vo zem a nic, furt jak nový, no a jsou parádně uzoučký, jako fakt, to pak jede daleko rychleji, něco jako brusle, představte si, jak by jely blbě, kdyby byly široký, no ty bych bejt váma zkusil. A kam vlastně jedete?“

„Jo Alpy, tam je to super, jednou jsem tam dělal akci, normálně párek zdarma a svařák pro celou lanovku, no nakonec mi došla voda do svařáku, čistej jsem jim lejt nemohl ,co bych pak lil sám, že jo, mladej? A voda nikde, jen ty párky ve várnici, tak jsem tam trochu tý vody z párků šoupl, trochu dosladil a jak se voblizovali ty němčouři“

„Jaký sníh tam dát“ Jo jako sníh, no vida, to mě nenapadlo, ale k těm lyžím, helejte tyhle sou fakt dobrý..“

„že nemaj hrany, no to je právě ten supr materiál, novej kosmickej, vono je to stejně tvrdý jako ty kovový hrany, nasa, ne? A navíc už to má to nový vázání pro skialpinisty, s tou volnou patou, tak ještě ten pás z bobra a ještě ušetříte za vlek, no není to skvělý? Tak berete je? Tyhle Vaše starý Vám tu nechám v komisi, tak za dvě kilča, co Vy na to? Auuuuuu!“
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.1.2009 14:02  13133
O vaření a Babicovi :-)

Chudák ten člověk, ničemu nerozumí, plácá absolutní nesmysly, ale Nova řekla, že je šéfkuchař, pracoval v německé restauraci a zcestoval celý svět. To znamená, že je špička. Tak se rodí telebrita. Ten člověk je ale úplně mimo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.1.2009 13:57  13132
Brrr
margot margot 30.1.2009 13:46  13131
Nebo jako ten kapr na černo...nebo na modro nebo jak.
Brrrrrr...
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 29.1.2009 22:10  13130
JelenaJo. S uzeným a knedlíka. U nás se jí říká trnčenica.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt