Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 4.2.2009 16:59  13155
vinyl [13153]: Ze potrebujeme lepsi slovnik :)

Jsme dost konzervy, takze po x minutach okouneni u pultu si nakonec nechame dat lososa :)

Ale v nedeli jsme meli zmenu teda. Haddock, coz je treska jednoskvrnna (nebo jak jsem vygooglila pres latinsky nazev). Nezjistila jsem ale, v cem ma byt lepsi nez obyc treska (cod). Ale chutnala. Udajne volne chycena.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 4.2.2009 16:51  13154
Dám na vás, zkoušet to nebudu.
Manko, mohla bys prozradit tu matlandu?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.2.2009 16:11  13153
shelleZkoumat ryby je rozhodně přínosnější než zkoumat kuřata :-) Jaké jsou zkušenosti?
shelle Shelle - Good Service 4.2.2009 16:03  13152
vinyl [13151]: Tady v Anglii je kure docela drahe. U nas zase jsem v hyper nemela odvahu, takze jsem se nejak odkuretila.

Tak zkoumame ruzne ryby hlavne.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.2.2009 15:59  13151
KuřeJak kuře moc nemusím, tak mám v úmyslu vyzkoušet opravdové kuře z volného výběhu a ne nějakou rychle vyhoněnou mrdku. Moc dobrá jsou i jarní kuřátka co maj mražená v Makru. Tam maj i mražený biokuře, ale za 400kč/kg, což je zlodějina. Ale v Robertsonovi maj běhavé kuře za 230, není důvod ho nezkusit.

Nejlépe na kořenové zelenině, vycpané bylinkami, podlité vínem a pod alobalem tak dvě hoďky v troubě.

shelle Shelle - Good Service 4.2.2009 15:51  13150
Scalex [13147]: Ta panev by bodla.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 4.2.2009 15:49  13149
ad kuře na plechovceTaky jsem pekla, špatné nebylo, ale taky opakovat nemusím. ALE - ta matlanda, která je v českém receptu jako doporučená, mi přišla dost dobrá pro případné zopakování i s jiným masikem nebo jiným kurčetem bez plechovky.
kokos kokos 4.2.2009 14:25  13148
Royal [13145]: Tohle znám, nejlepší co v těhle bistrech dělaj. Ale recept mi nedali.
scalex Scalex 4.2.2009 14:23  13147
Shelle [13146]: ptal jsem se, jak dělají to nadýchané těstíčko, do kterého občas balí kousky masa (dávají do něj trochu mléka a jedlou sodu) a jak smaží zeleninu do různých směsí (má něco jako wok pánev s přepážkami, takže je rozdělená na čtyři čtvrtiny, v každé dělá jinou zeleninu a když už je ta která zelenina hotová, tak ji sešupne z pánve a s těmi ostatními pokračuje. Tím docílí toho, že různé druhy zeleniny se dělají různou dobu, vše je krásně křupavé a přitom tím, jak to dělá na jedné pánvi, má nad vším dobrou kontrolu. Jo a pak jsem se ptal na to, jakou používá omáčku do jednoho konkrétního jídla... základem je taková jedna thaiská, sladká, lehce pikantní omáčka s chilli, poměrně běžně ji mívají v supermarketech.
shelle Shelle - Good Service 4.2.2009 14:01  13146
Scalex [13144]: Tak nebud labut a podel se :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.2.2009 13:42  13145
Scalextenké, tak čtyři mimlimetry plátky kachny na skvělé pálivé omáčce se zeleninou. Příloha rýže. Vypadá to jednoduše ale ta chuť je boží. Ta káča s křupavou kůrčičkou a přesto šťavnatá - to nikdy nedokážu.
scalex Scalex 4.2.2009 13:33  13144
Zkus to nějak víc popsat, každej ťong tomu říká jinak... Jinak jednou mě něco zajímalo, tak jsem se v jedné čínské restauraci zeptal číšníka, ten za chvíli přivedl kuchaře a za pomocí tlumočícího číšníka a posunkové řeči mi něco ze svých fíglů prozradil. Tak možná když se někde zeptáš, tak ti řeknou, jak to dělají (ale rozmysli si, jestli to opravdu chceš vědět 8^))) ). Jo a v té restauraci, kde jsem se ptal, jsem byl štamgast, tak možná proto s tím nedělali takové drahoty, protože věděli, že k nim i dál budu chodit utrácet. 8^)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.2.2009 13:12  13143
Občas si někde u Číňanů dám tzv. "Ostrou kachnu". Rád bych věděl, jak to dělají - netušíte někdo?
kokos kokos 4.2.2009 10:54  13142
tilka [13139]: Potvrdil bych Scalexův nález. S pivem nic moc, sníst se to dalo. Víno bych možná taky vyzkoušel, ale předpokládám, že se to nebude nijak lišit od normální úpravy. Je to určitě stejný princip jako ty klasické držáky (skleněné, ocelové, keramické).
Rozhodně to není žádná excelentní krmě.
scalex Scalex 4.2.2009 10:35  13141
Tenhle recept jsem zkoušel (plechovku jsem před použitím omyl ve vařící vodě, nicméně při pečení se stejně všechny případné bacily zničí). Zkoušel jsem i variantu, kde se použila prázdná plechovka, do které se nalilo bílé víno a daly se dovnitř vysoce aromatické bylinky (rozmarýn, tymián).

Varianta s pivem mě popravdě nezaujala, na chuti kuřete to takřka nebylo znát. Trochu lepší to bylo s tím vínem a bylinkami, nicméně kdybych vnitřek kuřete vystlal bylinkami a pak ho nabodl na klasický skleněný trn, tak je efekt stejný ne-li lepší. Takže jsem rád, že jsem to zkusil, bylo to jedlé, ale opakovat už to nebudu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt