Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nenufer 16.2.2009 12:28  13194
To sa nam este nikdy nestalo aby ta omacka bola horka az trpka a to pivom nesetrime hoci u nas e to v poslednej dobe tmavy kozel (v pive sa nevyznam, rozdelujem ho na svetle a tmave :-)). Podla ktoreho recpetu ste vlastne sli?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 16.2.2009 11:32  13193
Další problém může být, jestli jste to "neulili", tím to taky může zhořknout. Já dávám max půl lahve.
cova 16.2.2009 10:52  13192
mankaPoužil jsem černé Krušovice...
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 16.2.2009 10:40  13191
CovaNenalili jste tam místo tmavého světlé pivo??? Je to dost zásadní rozdíl.
shelle Shelle - Good Service 16.2.2009 10:09  13190
vinyl [13188]: Bass jo, ale basa je pangas.
cova 16.2.2009 10:07  13189
TeketapaRecept (opilé buřty) jsem včera vyzkoušel, ale skončilo to výrazným propadákem. Sos, který měl být úžasnou záležitostí, se úkázal být odporně hořkou až trpkou tekutinou - takže jsme vyjedli chuťově přijatelné buřty a zbytek letěl do záchodu. Vůbec netuším, v čem byl zakopaný pes...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.2.2009 08:51  13188
ShelleBass je Mořský vlk, moc dobrá ryba, určitě lepší jak pangas.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 13.2.2009 14:02  13187
BigDejvidBuřty oloupu, nakrájím na silnější plátky, rozložím na plech, posypu cibulí na kolečka, pokydám obyčejnou hořčicí (hodně) a kečupem (hodně) a zaleju černým pivem. Peču, než se pivo skoro vypeče, v polovině počení promíchám.
Rychlé, chutné, skoro jako od Babicy. :-)
cova 13.2.2009 07:15  13186
Nova už má svého hrdinu, Prima by neměla zůstávat pozadu - co takhle angažovat Keosana, pane Singere...
nenufer 13.2.2009 00:38  13185
BigDejvidMy ich robime tak nejak od oka ale v podstate nasledovne:
Rozkrojit dobre spekacky na polovicu a nechat v trube zapiect na kurcicku. Oprazit velku kopu cibule, nasypat do pekaca ku spekackom a zaliat nalevom.
Nalev: 1 cierne pivo, 3 naberacky kecupu, pol hlavky (palice) cesnaku, nejake maggy a gyros podla chuti. Piect cca hodku pri 170-200 prikryte, keby to bolo prilis riedke tak odkryte v rure "dosusit", bacha kusy burtov vystrkujuce z omacky lahko prihoria.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.2.2009 22:10  13184
AnkaTak ještě jednou jednou .. kdyby to nešlo, je to k dohledání na super.cz

Ono stačilo číst diskuzi pod tím článkem, co sem dával vinyl, aby si člověk udělal obrázek.-)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 12.2.2009 20:36  13183
Bigdejvid: Já miluju tohle provedení buřtů na pivě
dot Dot 12.2.2009 20:22  13182
Ale Rendo. Jde o Babicu. "Kterak otravit snadno a rychle celé město a způsobit nukleární výbuch."
renda Renda 12.2.2009 20:10  13181
Kucharku "Kterak se otravit snadno a rychle" ?
dot Dot 12.2.2009 20:06  13180
To AnkaJestli toužíš po Babicovi podívej s na okouna. Nesmírně jedovatě tam komentují nějaký chat s Babicou. Jinak Babica prý vydá kuchařku.

http://www.okoun.cz/boards/jiri_babica_fetisismus?f=20090212-142928

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt