Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 18.2.2009 17:30  13208
Famózní buřty na pivuPřeposílám recept od jednoho kolegy dýmkaře. Vyrábí je vždycky na dýmkové workshopy, kam se sjede tak 15-20 lidí, brousej svoje dýmky a přitom nehorázně žerou (už jsem jednou v Co právě jíte psal, co jsme tam měli za lukulské hody). A tyhle buřty jsou tak šíleně dobré, že u toho zažívám jakýsi orgasmus bez ejakulace (ale zato velmi intenzivní):

Buřty na pivu

Ingredience: buřty, cibule, paprika, česnek, anglická slanina, pivo světlé i tmavé, kečup ostry a obyčejný pepř, cukr, sul, chilli - radši čerstvé papričky, masox

Množství: množtví ti neřeknu páč to dělám od oka ale... tak na 25 buřtu kilo cibule a 3-5 paprik, 1,5 litru piva světlého 1,5 litru piva tmavého, kečup: 2 velký ostrý a 2 velký sladký....koření tak na půl hektaru...

Postup: do většího hrnce nakrájet a vysmahnout slaninu, zpěnit nahrubo pokrájenou cibuli tak 4/5, přidat pulku pokrájeného česneku, lehce prosmažit tak aby se to pěkně rozvonělo a chutě se rozjely, zalejt částí piva a kečupu, přibrousit posekaným chilli, masoxem, - vytvoříme řídkou šlichtu - dodáme pokrájené papriky

necháme probublávat na mírném plameni, buřty napůlíme, příčně nařežeme a na pánvi či pekáčku (podle množství) opečeme ze všech stran a postupně, jak se dopejkají, dáváme do připravené směsi v hrnci. Pak přidáme zbytek česneku a cibule, lehce promícháme, podle potřeby dolejváme pivo a kečup. Nechá se to tak hodinu až dvě probublávat, dochutí se to (sůl, pepř, cukr, chilli dle vlastní chuti). Bacha, nespálit si ovar při ochutnávání!

A jako všechno je to lepší druhej den ... teda když zbyde

P.S. Největší chybou lidí kteří používají cibulové základy je že nedostatečně vysmaží cibuli a pak se diví že je jídlo sladké jak cecík... takže poctivě do skorohněda. Ale nespálit, pak by to bylo hořké.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 18.2.2009 15:35  13207
takže vuřty s černým pivem jo, ale kuře ne.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.2.2009 13:44  13206
FoxkaNo, jsou dobrý. Jedí se teplé, s chlebem.
Žádná rajčata, žádné papriky, žádný protlak.
Jen cibule, sůl, pepř, pálivý kečup a černé pivo.
Zkus, neprohloupíš. Dobré je dělat tak pomalu, aby se pivo vařilo a buřty nepřipalovaly.
nenufer 17.2.2009 09:48  13205
Foxkaked najblizsie dorazis do klubu tak to hlas dopredu spravim ich :-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.2.2009 21:44  13204
zvladamdostNo jistě :-)). Dá se to jíst i stuedný? Nebo se to ohřívá? V troubě, nebo na sporáku? Fakt s tím nemám žáddnou zkušenost...
cova 16.2.2009 21:09  13203
TeketapaNevím, proč by Tě to mělo mrzet - zmastil jsem to já, v receptu určitě problém nebude... :-)
zvladamdost zvladamdost 16.2.2009 20:20  13202
Foxka: mám dovést pár na ochutnání na moje narozky???:-)))
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.2.2009 19:57  13201
Buřty na pivu jsme nidkdy nejedla, je to fakt tak dobrý? A jí se to s chlebem, nebo jak?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 16.2.2009 19:53  13200
cova: tak to netuším co se stalo, a mrzí mě, že nechutnalo. Nám to nikdy nezhořklo... ale celý půllitr na 10 buřtů bude asi opravdu moc. My děláme pekáč skoro husový a celý půllitr rozhodně nepadne
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 16.2.2009 14:27  13199
CovaNa 10 buřtů bych dala tak tu půlku piva. Podle mě to bylo hořké po něm. Navíc, zelenina taky žádnou sladkost nepřidá, spíš ubere. Značku piva taky neřeším, jen dbám, aby bylo tmavé.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 16.2.2009 14:07  13198
A ja delam, ze z piva, ostreho kecupu (idealne srirachy), trochu chilli udelam nalev, ten povarim a vychladly naleju na burty s biuli.
Zakapu olejem.
A dam par dnu ulezet.

Toz to je tip na neco mezi teplyma burtama na pivu a utopencema trochu jinak;-)
zvladamdost zvladamdost 16.2.2009 13:27  13197
My dáváme 25 buřtů na polovic rozříznutých do máslem vymazaného pekáče, hustě prokládáme cibulí, nikdy jsem je nepočítala a pak poliju jedním velkým kečupem a navrh dvě tmavá piva(taky nerozlišuju jaká)a hodinu a půl peču. Nikdy nám nic neprovedli, myslím ty buřty :-)) Vždycky byli k sežrání!
nenufer 16.2.2009 13:01  13196
Neprihorela ti ta cibule? Ta krute zhorkne ked sa to s nou prezenie
cova 16.2.2009 12:50  13195
NenuferPodle receptu, na který sem dávala odkaz Teketapa. Na 10 buřtů rozkrojených na poloviny jsem dal 2 cibule, 4 bílé papriky, 5 rajčat, sůl, celý půllitr piva, 15 min. před koncem 1 rajský protlak + cca 1 dl kečupu. V troubě 75 min. na 150 st.C
nenufer 16.2.2009 12:28  13194
To sa nam este nikdy nestalo aby ta omacka bola horka az trpka a to pivom nesetrime hoci u nas e to v poslednej dobe tmavy kozel (v pive sa nevyznam, rozdelujem ho na svetle a tmave :-)). Podla ktoreho recpetu ste vlastne sli?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt