Famózní buřty na pivuPřeposílám recept od jednoho kolegy dýmkaře. Vyrábí je vždycky na dýmkové workshopy, kam se sjede tak 15-20 lidí, brousej svoje dýmky a přitom nehorázně žerou (už jsem jednou v Co právě jíte psal, co jsme tam měli za lukulské hody). A tyhle buřty jsou tak šíleně dobré, že u toho zažívám jakýsi orgasmus bez ejakulace (ale zato velmi intenzivní):
Buřty na pivu
Ingredience: buřty, cibule, paprika, česnek, anglická slanina, pivo světlé i tmavé, kečup ostry a obyčejný pepř, cukr, sul, chilli - radši čerstvé papričky, masox
Množství: množtví ti neřeknu páč to dělám od oka ale... tak na 25 buřtu kilo cibule a 3-5 paprik, 1,5 litru piva světlého 1,5 litru piva tmavého, kečup: 2 velký ostrý a 2 velký sladký....koření tak na půl hektaru...
Postup: do většího hrnce nakrájet a vysmahnout slaninu, zpěnit nahrubo pokrájenou cibuli tak 4/5, přidat pulku pokrájeného česneku, lehce prosmažit tak aby se to pěkně rozvonělo a chutě se rozjely, zalejt částí piva a kečupu, přibrousit posekaným chilli, masoxem, - vytvoříme řídkou šlichtu - dodáme pokrájené papriky
necháme probublávat na mírném plameni, buřty napůlíme, příčně nařežeme a na pánvi či pekáčku (podle množství) opečeme ze všech stran a postupně, jak se dopejkají, dáváme do připravené směsi v hrnci. Pak přidáme zbytek česneku a cibule, lehce promícháme, podle potřeby dolejváme pivo a kečup. Nechá se to tak hodinu až dvě probublávat, dochutí se to (sůl, pepř, cukr, chilli dle vlastní chuti). Bacha, nespálit si ovar při ochutnávání!
A jako všechno je to lepší druhej den ... teda když zbyde
P.S. Největší chybou lidí kteří používají cibulové základy je že nedostatečně vysmaží cibuli a pak se diví že je jídlo sladké jak cecík... takže poctivě do skorohněda. Ale nespálit, pak by to bylo hořké. |