Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.2.2009 13:41  13234
vinylDík, tos nemusel bych si dohledala. Zkoušel jsi mrazit?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.2.2009 13:01  13233
kvitkodělám to skoro takhle:

http://www.apetitonline.cz/recepty/1903-testo-na-pizzu-podle-jamie-olivera.html

Jen všechny ingredience nejprv rozpustím ve vodě a pak spojím s těstem.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.2.2009 12:56  13232
Díky za recepty:-)))
Chtěla bych kynutý těsto, který je pak vhodný i do mrazáku. Jenom vytáhnout nazdobit a šup do trouby. Ona Vitana z prášku taky není špatná, ale aspoň to zkusit po svým:-))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 19.2.2009 12:54  13231
kvitkoDělám nějaký kynutý, obyčejný, jen tam přidám trochu oleje. Vlastně jako na knedlíky, ale bez housky. :-) Pravověrný Ital by mě asi zabil. :-))
scalex Scalex 19.2.2009 12:54  13230
Vanda [13226]: Schwarzwaldská v Lidlu není ve vaničce. Ale taky je famózní, i když ne každý zkousne její polosyrový stav. 8^) Docela často ji tam mívají v akci, to si vždycky nadělám zásobičku. 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.2.2009 12:28  13229
pizza těstoBohužel si nepamutuju dávky, recept je z Jamieho kuchařky: Šéfkuchař bez čepice-se-vrací.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.2.2009 12:19  13228
DotazDěláte někdo domácí těsto na pizzu? Jaký?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.2.2009 12:19  13227
Nevím, ale najít to v krámě není problém:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.2.2009 12:18  13226
Tak to mohla být ta schwarzwaldská - ta je taky moc dobrá.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.2.2009 10:54  13225
Jo, ve vaničce, ale tohle byla vepřová.
scalex Scalex 19.2.2009 10:50  13224
Tenké plátky ve vaničce? To byla nejspíš ona. Ano, 96 procent masa.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.2.2009 10:36  13223
scalexTeď jsem v Lidlu koupila šunku - 96% masa. Ale ta byla!:-)
scalex Scalex 19.2.2009 10:01  13222
Nejlepší je zkrátka osobní zkušenost. Mně třeba chutnaj jedny kuřecí párky z Lidlu, ultralevné, ve kterých toho masa fakt moc nebude. Když se strčej do mikrovlnky, tak zvětší svůj objem skoro dvojnásobně, což je znamení, že v tom je mouka a další věci, které v párcích nemají co dělat. Jenže: chuťově mi prostě šmakují a basta. Takže v tomhle případě neberu ohled na to, že je to laciný šunt. Jazyk rozhodl. 8^)

Ale je pravda, že to je spíš výjimka a že jsem se už párkrát napálil lacinými supermarketovými buřtíky či párky, které byly naprosto nepoužitelné (najít špekáček ve střívku, který když se opeče nad ohněm, tak bude chutnat jako lahůdka a ne jako kus připeklé umělé hmoty, je někdy setsakra obtížné). Ale taky je pravda, že se nedá říct, že supermarketový párek bude automaticky blaf. Podstatný je dodavatel a jeho kvalita. Vedle špekáčků z Lidlu, které chutnaly odporněji než neochucené tofu, leží drůbeží šunka Dulano, jedna z nejlepších a nejkvalitnějších na trhu.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 19.2.2009 09:21  13221
kvalitni burtyV tom odkazu, co jsem vam sem hodila (13210), je i sekce "Jak zacit" - http://kpivu.cz/kpivu/index.php?c=jakzacit Prvni pule tohoto literarniho utvaru;-) je o spekaccich;-)

Cituji cast :Není to sice stoprocentní záruka kvality, ale u špekáčku za cca 60Kč/kg už se dá očekávat, že obsahuje maso.

A z me zkusenosti - Krecek miva slusny vurtiky
(na druhou stranu, na jeden utopenco-hermelinovy DIY sraz jsem fakt v casovem presu nestihla reznictvi a v Bille meli jen clever spekacky. Tak jsem pouzila ty. Rikala sem si, ze to SNAD nebude tak strasny pruser. Delala jsem moji utopencovou verzi spekacku na pivu - viz 13198:-) A stravnici, dva nezavisle na sobe, my rikali, ze to bylo dobry a ze "to evidentne bylo z kvalitnich spekacku". Tak jsem pak ten Clever priznala, nad cimz nam rozum zustal stat:-)))) )
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.2.2009 09:06  13220
Staročeský špekáčky u Procházky.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt