Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.2.2009 12:03  13304
Díky za tip na Schwartzwaldskou šunku z Lidlu! Dokonalá!
Právě jsem dožvýkal poslední plátek.
Ale tomu obalu by se při troše dobré vůle dalo říkat "vanička", to zas jo.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.2.2009 08:54  13303
ScalexPopsal jsi to výstižně, měl jsem podobný dojem. Ten pokus je pěkný.
scalex Scalex 24.2.2009 22:32  13302
No ten Ramsay ty vajíčka až tak pomalu nedělal, jen je často odstavoval. Já je dělal skutečně na pidiplameni, kterej vypadá asi jako čtyři zapálený sirky, celou dobu jsem je míchal, taky několikrát odstavil... Doba přípravy od hození vajec na studenou pánev až po finální nakydání na talíř byla tak 25 minut. Čili opravdu velmi pomalé. Chuť vajec mi přišla výraznější, trochu jiná, než když se to ušmrdlá na rozpáleným másle a hlavně byla dost jiná konzistence, je taková nadýchanější, lehounce mazlavá... Já je měl dnes ráno taky a schválně jsem si na druhé pánvi, když se ty první dodělávaly, ještě udělal vajíčka tak, jak jsem je dělal dřív. A mohl jsem srovnávat a opravdu to bylo dost jiné.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.2.2009 22:21  13301
Wronski [13299]: Ne, jsi prostě tak dokonalý kuchař, že nepotřebuješ tyhle návody... ;)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 24.2.2009 22:15  13299
Zkoušim to už druhej den a asi dělám něco špatně, protože mi to chutná úplně stejně.
denise 24.2.2009 22:12  13298
Už mi funguje počítač, tak jsem zkoukla ty pomalý míchaný vajíčka a zítra ráno to zkusím.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 24.2.2009 09:45  13297
"Vychcanej čecháček po deseti pivech" nikdy nebude gentlemanem.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.2.2009 07:51  13296
tilkaJestli se z toho vylhali Angličani, tak vychcanej čecháček to svede levou zadní po deseti pivech.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 23.2.2009 21:24  13295
Ty se prohlašovat nemusíš, o tobě je to známo. o))
kokos kokos 23.2.2009 21:13  13294
tilka [13293]: Ty to máš těžké, já se prostě prohlásím za gentlemana.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 23.2.2009 20:45  13293
kokosAngličani to měli dobré, ti se z toho vylhali. Ale jak to má udělat malý český človíček?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.2.2009 16:30  13292
Ano, něco takového mi viselo v podvědomí :) Hlavně, že si rozumíme :)
kokos kokos 23.2.2009 16:24  13291
mrcos [13290]: No ono to byl citát z dob kdy slunce nad Velkou Británií nezapadalo. Takže pravý anglický gentleman mohl vždy pozvednout sklenku a pravit např.: právě zašlo slunce nad Austrálií. A vše bylo v pořádku.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.2.2009 15:50  13290
A musí se brát nutně v potaz aktuální časové pásmo? ;)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.2.2009 15:05  13289
co já vím tak před jedenáctou dopoledne :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt