Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.3.2009 11:18  13451
phanny: Uvidíme, zejména to kuře na smetaně bylo geniální, to určitě zopáknem, tak jako druhé zkusíme něco jiného.

manka: Nechci chickenhouse, stejně by KFC úprava tohle kuře bezpochyby zabila. Chci malého soukromého zemědělce, který bude mít malý krámek, kde bude prodávat svoje výpěstky, nebo rovnou trh, kde takových zemědělců bude hafo..., sorry trochu jsem se zasnil :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.3.2009 10:58  13450
vinylZkus kuře pečené jen se solí a citronem.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 9.3.2009 10:34  13449
Vidím to stejně jako Shelle. Čas, kdy bychom chodily do chickenhouse stejně jako do steakhouse na masiko z obzvláště kvalitně pěstovaného zvířectva ještě u nás nenastal. Momentální představa národa o tom, jak má vyúpadat kvalitní kuře, je bohužel jen KFC. (Nic proti němu, mám ho ráda, ale běžný konzument zatím nic jiného nehledá.)
shelle Shelle - Good Service 9.3.2009 10:17  13448
vinyl [13447]: Ja si proste myslim, ze v CR ti drahe kure nikdo moc nekoupi. Bohuzel.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.3.2009 10:13  13447
ShelleTak v hypersuper ne, ale v Praze je spousta restaurací, kde určitě svoje dodavatele kvalitní drůbeže mají. Možná by i cena šla dolů.

Kvitko, pravda, na barvu jsem zapoměl,
shelle Shelle - Good Service 9.3.2009 10:06  13446
vinyl [13444]: On ti tu drubez takhle vyprodukovanou nikdo nekoupi :(
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.3.2009 10:05  13445
Když jsme pěstovali doma kuřata na maso, to byl taky dost rozdíl. Výborný masíčko, úplně jiná barvička .. přitom to nebylo nic složitýho je chovat.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.3.2009 09:49  13444
kuře jak má býtNedávno jsem vyhrožoval, že vyzkouším běhavé kuře, které mají v Robertsonovi. Stojí 230kč/kg tj. 400kč/kuře. Není to žádná láce, ale v této podobě kuře rozhodně ano. Je to pochopitelně stále kuře, ale s kusem hmoty bez chuti, jak jsem doposud kuře vnímal, to nemá nic společného. Chuť se vždycky těžko popisuje, ale je to prostě maso, jemné, ale krásně šťavnaté. Připravovali jsme ho na dva způsoby, pečené na zelenině a na smetaně s houbama.

Co mě překvapilo, že k nám to kuře přiběhlo z Německa. To u nás sakra nikdo není schopen produkovat drůbež v téhle kvalitě.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.3.2009 08:26  13443
Včera jsem zahlíd Loskutáka a Vodochodský popisoval sýry. Celkem dobře a byl v nějakém obchodu, kdy měli moc pěkný sortiment měkkých tvrdých i modrých sýrů. Neviděl někdo a netuší kde to bylo? Napadlo mě nějaké cheesy ale na Letné maj jen tvrdý sýry, tak nevím.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.3.2009 22:27  13442
Ani v tý Anglii se už nedrží tradice... Asi ho dělají z másla nebo rostlinnýho tuku, viď.
shelle Shelle - Good Service 8.3.2009 21:39  13441
Foxka [13439]: Hele, ale cetla jsem si slozeni toho naseho a zadny luj tam nebyl
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.3.2009 21:38  13440
ShelleDobře sis pamatovala ty vnitřnosti - je to lůj od ledvinek :-) :
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=24290
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.3.2009 21:25  13439
ShelleTo bude ten vánoční, v původním receptu je lůj - a dělá se začátkem adventu, aby se rozležel ;-).
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.3.2009 21:21  13438
Yorkshirský pudink + roastbeef je náhodou báječný jídlo...
shelle Shelle - Good Service 8.3.2009 18:03  13437
phanny [13435]: Jj. Taste the difference jsou v Saisnbury's lepsi a drazsi veci. A zrovna na tenhle jsem minule koukala, ze ochutnam.

A ten yorkshire jsme si asi spletla, ale proste kdysi jsme se ve skoel ucili o nejakem famous dezertu, co jako se dela x dni a z vnitrnosti a tak.

My dostali ten vanocni z Harrods, kde k tomu hlavne bylo moc mnam brandy maslicko.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt