Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 21.3.2009 19:18  13574
co presne znamena vyraz "vysekove maso" ? ja to mam spojeny s nucenym vysekem, cili odpadnim masem. ten napis o vysekovem masu maj v bille snad na veskery flakote co tam prodavaj a nejak z neduvery kuli tomu sem na dnesni obed musel koupit jakesi predrazene biomaso (ctyri kousky zadniho hoveziho za skoro tri kila), bo sem se toho vyseku bal .o)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 21.3.2009 07:59  13573
Umaž na konci uvozovku...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 21.3.2009 07:58  13572
gviTen odkaz nefunguje :-(.
gvi 21.3.2009 01:30  13571
Karotkové sušenky

vyzkoušeno, upečeno, ochutnáno... doporučuji
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.3.2009 01:25  13570
manka [13562]: Každý den kolem něj ráno i odpoledne jezdím tramvají. Vždycky ráno si ho všimnu a říkám si, že se odpoledne musím stavit. Kolik měsíců si to už říkám? Ale jednou si vzpomenu...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.3.2009 12:33  13569
Však se taky těším na vlastní troubu až přijde správný čas. Teď peču už 6 let v remosce a přestává mě to bavit. Vystřídala jsem dvě, první byla starší, trošku dotlučená takže úplně netěsnila, ale báječně se v ní pekl piškot na dort. V nové jsem to ještě nevychytala:-))
shelle Shelle - Good Service 20.3.2009 12:31  13568
To neni nic pro me, ja mam rada jasne udaje - mnozstvi, casy a teploty.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.3.2009 12:29  13567
muflonekNo, ono je to hodně o zkoušení, jako v každé troubě. Akorát tady musíš odhadnout teplotu.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.3.2009 12:28  13566
Někde jsem četla doporučení na pečení v remosce, aby bylo jídlo propečenější i zespoda .. na dno dát kamínky a na ně zapékací misku:-) Ale nezkoušela jsem.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 20.3.2009 11:48  13565
kokos [13564]: ano, ty jsem nalezla... ale je jich nějak málo.o)))
kokos kokos 20.3.2009 11:46  13564
Recepty
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 20.3.2009 11:43  13563
A máte prosím nějaké recepty jak péct v remosce? jednu taky budu mít.o)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 20.3.2009 10:52  13562
Obchod s řeckými ingrediencemi spatřen nedávno z tramvaje na nábřeží kpt. Jaroše, takový malý na rohu. Neznáte někdo?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 20.3.2009 10:49  13561
Na remosku dopustit nedám. Pekla jsem v ní snad úplně všechno (než jsme měli v bytě klasickou troubu) včetně štrůdlu i vánočního cukroví. Jediné, co mi nechutnalo, byla pizza z listového těsta - prostě se uprostřed nepropekla. Ale pokud by se malinko přitopilo na nějaké plotýnce i pod remoskou, tak věřím, že by se dalo zvládnout i to.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 20.3.2009 10:46  13560
znám, doporučuju:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt