Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.6.2009 20:11  13877
Nejlépe s novým bramborem nebo čerstvou bagetou
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.6.2009 20:11  13876
Odlomit dřevnatou část (prostě ho zlom, zlomí se přesně ve správném místě, z dřevnatých částí lze připravit polévku), oškrábat škrabkou na brambory, dát vařit slanou vodu v ohromném hrnci, chřest vařit jen pár minut /je lépe ochutnávat jako těstnoviny/. Vyndat z vody, polejt holandskou omáčkou, jíst.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 3.6.2009 19:32  13875
prosil bych o radu jak upravit bílý chřest. Díky.
maude 30.5.2009 09:27  13874
PFFTak déšť je skutečně vada na kráse, ale jinak všem doporučuju mezi mosty zavítat. Fakt super záležitost!
maude 28.5.2009 18:28  13873
PFFTak jsem se těšila, že zítra konečně zavítám na Prague Food Festival a jak to bude krásný letní den a ono je takhle hnusně :-( Ale ujít si to nenechám, i když původní plán jsem musela zrušit.
Doufám, že si to užiju minimálně jako phanny vloni :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.5.2009 15:35  13872
manka [13871]: Bohužel,nemáme s ní takové vztahy, že bych měl chuť ji čímkoli uplácet. Poslední výstup byl když manželka v sobotu v 10 hodin ráno přehoz z balkonu a zespoda se ozvalo "A nevadí vám že mi prášíte do snídaně?" Takže asi tak.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 20.5.2009 07:35  13871
phannyNešlo by ji uplatit nějakým produktem, aby neslinila nadarmo? :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.5.2009 15:40  13870
Tak to bohužel nemám kam dát, gril na balkóně občas zapálím, ale tohle by sousedku asi zabilo :-).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2009 12:20  13869
kokosTa srágora co mám já stála tisíc korun. Na vyzkoušení se to dá, případně pak můžeš pořídit nějakou kvalitní.
kokos kokos 19.5.2009 12:10  13868
Royal [13866]: Dostal jsi mne. Asi tak nějak bych si to představoval. Zřejmě o toho pujdu.
scalex Scalex 19.5.2009 12:10  13867
No však o tom to je - buď tam vodu nedat a grilovat klasicky a nebo tam dát vodu s bylinkami a kořením a v tom voňavém kouři to udit. Kamarád si něco takového udělal ze staré kovové kancelářské skříňky, pracovalo to na podobném principu a můžu říct, že maso, uzené v kouři ze švestkového dřeva a v páře z toho lavórku, bylo fakt vynikající. Jalovec, bobkový list, trocha hřebíčku, rozmarýn, piment a panečku, jak to krásně vonělo. Ono to kvůli té vodě není úplně jako klasické uzení, spíš něco mezi uzením a vařením v páře, ale ty bylinky tomu dají vůni, kouř z uhlí nebo dřeva zase uzenej šmrnc, takže výsledek je dobrý.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2009 11:56  13866
kokosAle jako jo, dvoucentimetrové plátky uzené krkovičky jsem udělal nádherně šťavnaté a se správnou kůrčičkou.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2009 11:54  13865
kokosTak s tou vodou to není moc grilování, ale hlavně uzení. Držel jsem teplotu v poklopu někde kolem devadesáti a čmoudil třešňové dřevíčko.
Když to ulítne, tak už to začíná opékat a voda z lavóru je za chvíli vyvařená.
Kdybych na tom chtěl grilovat, tak tam asi tu vodu nedám. Zatím jsem to použil dvakrát a to vždy v režimu uzení. Tak ještě moc zkušeností nemám.
kokos kokos 19.5.2009 11:40  13864
Royal [13863]: A jak to z toho chutná, když tam ten lavor dáš? Dá se to srovnat s normální grilovačkou (kůrčička, šťavnatost. Láká mne to ale nejsem si tím jistý.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.5.2009 11:38  13863
kokosJo, můžeš tam dát lavór s vodou (je k tomu a jde ho tam nad oheň pověsit). Akorát teda nevím, jak ho tam dát po zapálení ohně...:o))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt