Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.6.2009 19:38  13884
Já bych negooglila, ale improvizovala :-).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.6.2009 10:12  13883
budu zase vařit...:-)Mám rajčata a mám žampiony. Ráda bych rajčata naplnila žampiony a celé to zapekla. Máte nějaký konkrétní OSOBNĚ VYZKOUŠENÝ recept? Googlit umím také.

Další suroviny, které jsou k dispozici:
- různá koření
- vajíčka
- halloumi
- zelené olivy
- klasické kuchyňské záležitosti (mouka, sůl, máslo, špek,...)
shelle Shelle - Good Service 4.6.2009 19:05  13882
Anka [13881]: No tak Pittas je druhy nejlepsi, tak to je dobre, ze maji Pittase. Pak uz je jedine lepsi Minas, ale ten se nevyvazi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.6.2009 18:58  13881
A abys měla veškeré potřebné informace, jedná se o tuto značku:
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.6.2009 18:55  13880
Shelle [13879]: Tzatziki budou až o víkendu. Totalu jsem koupila kilo.
shelle Shelle - Good Service 4.6.2009 18:54  13879
:)

Nejlepsi je ogrilovat platky a dat do pitty se salatem a pokydnout tzatzikama.

Jinak ja to minule napichala k masu na spizy a take neurazilo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.6.2009 18:52  13878
Informace pro ShelleDnes jsem si na tebe při návštěvě řeckého obchůdku konečně vzpomněla a zakoupila halloumi. Pokrájela jsem to na kostičky, nasucho opekla na pánvi, přidala k tomu zelenou papriku, cherry rajčátka, dopekla to s olivovým olejem a promíchala s kuskusem. DOBRÉ TO JE!
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.6.2009 20:11  13877
Nejlépe s novým bramborem nebo čerstvou bagetou
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.6.2009 20:11  13876
Odlomit dřevnatou část (prostě ho zlom, zlomí se přesně ve správném místě, z dřevnatých částí lze připravit polévku), oškrábat škrabkou na brambory, dát vařit slanou vodu v ohromném hrnci, chřest vařit jen pár minut /je lépe ochutnávat jako těstnoviny/. Vyndat z vody, polejt holandskou omáčkou, jíst.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 3.6.2009 19:32  13875
prosil bych o radu jak upravit bílý chřest. Díky.
maude 30.5.2009 09:27  13874
PFFTak déšť je skutečně vada na kráse, ale jinak všem doporučuju mezi mosty zavítat. Fakt super záležitost!
maude 28.5.2009 18:28  13873
PFFTak jsem se těšila, že zítra konečně zavítám na Prague Food Festival a jak to bude krásný letní den a ono je takhle hnusně :-( Ale ujít si to nenechám, i když původní plán jsem musela zrušit.
Doufám, že si to užiju minimálně jako phanny vloni :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.5.2009 15:35  13872
manka [13871]: Bohužel,nemáme s ní takové vztahy, že bych měl chuť ji čímkoli uplácet. Poslední výstup byl když manželka v sobotu v 10 hodin ráno přehoz z balkonu a zespoda se ozvalo "A nevadí vám že mi prášíte do snídaně?" Takže asi tak.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 20.5.2009 07:35  13871
phannyNešlo by ji uplatit nějakým produktem, aby neslinila nadarmo? :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.5.2009 15:40  13870
Tak to bohužel nemám kam dát, gril na balkóně občas zapálím, ale tohle by sousedku asi zabilo :-).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt