Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.7.2009 18:26  14077
Nebo žmolenka?.-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.7.2009 17:54  14076
Jj, posejpátko...:) Babička říkávala.

Na bublaninu nejlépe třešně, příp. jahody, borůvky.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.7.2009 17:10  14075
tilka [14073]: u nás (na jihu) se tomu říká posypka nebo posypátko.
alchymista 28.7.2009 16:57  14074
tilka [14073]: Dal by se udělat nějakej koláč i v remosce? nějak tu pan domácí zapomněl na troubu, nebo co :)
Jsem kromě masa taky nikdy nic nepek.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 28.7.2009 16:48  14073
Právě tady žeru darovaný sic kynutý koláč s drobenkou, z ovoce na bublaninu hlasuju pro meruňky.
U nás se teda drobenka neříká, ale nemůžu si zaboha vzpomenout, jak se to tady mluví.
zvladamdost zvladamdost 25.7.2009 17:06  14072
Koukám že bublanina je všude jiná.Moje babička ji dělala protože byla nejlevnější z 0,7 litru mléka kam rozkvedlala tři domácí vajíčka, přidala špetku soli, dvě lžice cukru, dvě lžice omastku(já teď dávám rozpuštěnou Heru nebo tak něco)a zamíchala půl kila míchané mouky a nalila do plechu, na to jakékoli ovoce, když bylo ,,mokré,, tak obalené v mouce a šup do trouby. Když vybublala , zhnědla, ovoce se ztratilo tak to bylo upečeno. Žádný prášek do pečiva nebo tak. Zkrátka taková velká palačinka uvnitř s ovocem.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.7.2009 16:36  14071
Rybizova a je vyborna :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 23.7.2009 16:04  14070
A z jakýho ovoce?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.7.2009 13:57  14069
No, takze je to prave v troube - beda vam, jak se mi to nepovede! :-D
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 23.7.2009 09:52  14068
A myslíš bublaninu litou nebo normální;-)?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.7.2009 08:44  14067
Jelena [14062]: Diky, to uz snad nejak zvladnu .)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.7.2009 08:43  14066
Foxka [14063]: Nevim, diky, ja zatim moc nepekla :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.7.2009 06:27  14065
TigoJá vím, že tohle taky nechceš slyšet, ale my jsme už dávno prakticky nahradili bublaninu nepečeným dortem z piškot, ovoce (kompotu), a směsi zakysané smetany s jogurtem. A peče se to v lednici, nejlépe přes noc nebo aspoň půl dne.
To je správný moučník na léto.
nenufer 22.7.2009 22:43  14064
Ja mam tiey jednoduchz recept - je hrnickovy :-)
hrnicek krzstaloveho cukru s 3 vajcami do penz, priszpat pol prasku do peciva, 1 a 3/4 hrnku polohrubej muky, jednu slahacku. Zamiesat, vyliat na plech a pohadzat ovocim. Upiect.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.7.2009 21:56  14063
TigoAsi to víš, ale pro jistotu - prášek do pečiva smíchej s moukou, jinak vyšumí dřív, než se bude moučník péct.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt