Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
alchymista 30.7.2009 20:05  14110
Tigo [14109]: Ty brďo, dyk je v to z poloviny jen vzduch :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.7.2009 19:23  14109
Pro velky uspech dnes bublanina vytvorena jiz potreti, tentokrat napul s blumami a s rybizem :)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 30.7.2009 11:24  14108
Alobal izoluje narozdíl od pečícího papíru.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2009 10:22  14107
Nebo pečpapírem. Celkem pomáhá, ale i tak to člověk musí furt hlídat:-)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 30.7.2009 10:11  14106
A vršek přikrýt alobalem nepomáhá?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.7.2009 08:24  14105
Nějaký těsto se v remosce peče blbě, vršek už je, spodek moc ne. Někdo radí dát formu s těstem (nelít přímo do remosky, ale do nějaké formy prostě) na kamínky, aby šel horkej vzduch i zespoda, ale nezkoušela jsem.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 29.7.2009 20:13  14104
kužel je na bábovku.o) tahle buchta jde i bez toho.o) stačí ani ne 30 minut a je to.o) ale ono záleží jakou máte remosku - já mám ještě tu totalitní a ta peče báječně.o)
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 29.7.2009 19:52  14103
AlchymistaJasně trouba, remosku přenechávám šéfce kuchyně :)
alchymista 29.7.2009 19:45  14102
bohumiljuza [14101]: Moc pěkné. Nj, ale to vypadá, žes to upek v troubě, tož to já taky nevím.. :)
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 29.7.2009 19:36  14101
muflonekFree Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!
Tak já nevím Alchymisto ale u mě dobrý i dobrý, jednoduchej recept a výsledek dobrej. V pozadí za buchtou naložený rozkrájený ořechy macerovaný v cukru...bude ořechovka!!!
alchymista 29.7.2009 19:19  14100
kokos [14099]: To zas budu muset někde shánět :)
kokos kokos 29.7.2009 18:47  14099
Alchymista [14098]: Ano v příslušenství té remosky by měl být takový kužel, aby bylo možno péct tu správnou děravou buchtu.
alchymista 29.7.2009 18:22  14098
muflonek [14084]: Tak jsem to taky zkusil, recept to je pro mě ideální, páč polohrubou mouku používám jako univerzální a borovky tu teď přes ulici prodává nějaká baba asi z "dark age" :)
Remoska blbě peče, že zvenku by se to spalovalo a vevnitř je to taková divná hmota..., ale není to zas extrém, že by se to nedalo jíst.

Ono to jde řešit nějakým kuželem?
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 29.7.2009 17:41  14096
muflonekTak už to dělám, jsem strašně zvědavej co z toho bude. V kýblu na odpadky je dost místa. Naštěstí.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 29.7.2009 16:55  14095
muflaKdyž pečeš v remosce, dáváš doprostřed ten kovový kužel či co? Propéká se koláč líp?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt