Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.8.2009 15:23  14161
Nezapoměň na to, že zapejkáš ještě s něčím (nejspíš), tak aby ti moc krátká nebo dlouhá doba pečení neudělala něco ošklivýho s tím ostatním.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.8.2009 15:22  14160
A samozřejmě zapečený brambory s čímkoliv jsou ideální prostředek, jak se zbavit případných přebylejch/zbylejch brambor už uvařenejch.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.8.2009 15:21  14159
klupi [14158]: Takze krome doby peceni je to fuk, fajn, to jsem potrebovala vedet :)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 4.8.2009 15:20  14158
tak ze syrových brambor to bude trvat dýl než z předem uvařených
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.8.2009 15:20  14157
"Až je to tak akorát" je ta nejlepší doba ;)
Oříšek másla je IMO naprosto jasnej :P

Jinak osobně preferuju brambory už uvařený, krom zapečenejch kotlet se smetanou, tam dávám syrový. Stejně se musí udělat i to maso.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 4.8.2009 15:16  14156
přiměřeněéééé, přiměřeněéééé ;o)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.8.2009 15:15  14155
No to ja nevim, proto se ptam :-D

Vetsina mela dobu peceni uvedenou jako "do zlatova" nebo "az jsou brambory hotove", touplne nesnasim a nic z toho nepoznam :) Stejne tak jakoze "stredne vyhrata trouba" pripadne miry jako "orisek masla" a podobne ptakoviny, ja to chci presne :)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 4.8.2009 15:08  14154
doba pečení? :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.8.2009 15:06  14153
DotazKdyz delate neco zapeceneho s bramborami (platky) nebo treba francouzske brambory, davate brambory syrove nebo varene? Na netu jsem nasla obe varianty, v cem se to lisi ve vysledku? Nebo je to fuk?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.8.2009 11:12  14152
zblunceMěkdy děláme rybu na páře, na pařák se dá nějak kořenová zelča a bylinky, na to pak filet. Žádný problém a vynikající.

Jinak včera jsme dělali pražmu pečenou v soli, překvapivě výborná úprava!
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.8.2009 10:53 - Oblíbené kluby (17:32) 14151
vinyl [14150]: losos, brambory a zelene fazolky... jednak tim, ze vsechno pripravim v jednom hrnci - a navic nevim, jak bych do hrnce dala bylinky...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.8.2009 07:48  14150
zblunceCos připravovala a čím se liší od hnce s vodou a pařákem?
nenufer 2.8.2009 20:21  14149
Keby ste niekto mali nejaky osvedceny recept na langos tak sem s nim, nejak to stale neviem vychytat :-(
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.8.2009 16:40 - Oblíbené kluby (17:32) 14148
tak jsem vcera vyzkousela parni hrnec a parada :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 2.8.2009 12:30  14147
Já sice to myslel jako parafrázi na ten fór se zarytým komunistou, ale to je fuk :)

Bohumil: No, na dané stanici se drží na špici :) (přestože vzhledem k nepotkávání televizního přijímače 98% jakýchkoliv televizních pořadů míjím)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt