Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aniel Aniel Kdo ví, ten si poradí. - Někdo i víckrát... 24.8.2009 08:19  14256
Shelle [14249]: je to od President a v CR jsem to objevila prodavat jen v Bille.
misulina misulina 24.8.2009 07:11  14255
Já to máslo jen promíchám s bylinkami, solí a česnekem a vyválím v alobalu do válečku, bez krabičky, prostě jen tak:-)
shelle Shelle - Good Service 23.8.2009 21:33  14254
phanny [14253]: Priste.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.8.2009 21:32  14253
bylinkové másloještě je dobré přidat trochu citronu.
shelle Shelle - Good Service 23.8.2009 20:38  14251
Hm, tak ty krystalky jsem tam mela dat jemnejsi. Trosku to krupe :)
scalex Scalex 23.8.2009 20:06  14250
Shelle: nešlehám, jen důkladně promíchám.
shelle Shelle - Good Service 23.8.2009 17:50  14249
bohumiljuza [14248]: Si msito toho kup s krystaly morske soli, to je take dobre. Myslim, ze to je od President, takova kulata krabicka. A cesnek si na to nakrajej.
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 23.8.2009 17:47  14248
Díky, ale nemám v nejbližší době naplánovanou cestu do UK a jak se znám až tam jednou pojedu už to vyrábět nebudou :(
shelle Shelle - Good Service 23.8.2009 17:30  14247
bohumiljuza [14246]: Tak v UK napriklad ve Waitrose.
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 23.8.2009 17:23  14246
ShelleMáslo s pečeným česnekem? Kde to mají já bez česneku nemůžu žít!
shelle Shelle - Good Service 23.8.2009 17:15  14245
Scalex [14244]: Takze to neslehas nebo tak? Jen rucne utres.

Ja do toho ted pecu cesnek. Koupila jsem ted maslo s pecenym cesnekem a pazitkou a to me vlastne inspirovalo.

Ted jen vymyslet ten tvar, no kdyztak jich udelam nekolik malych bochanku, no.
scalex Scalex 23.8.2009 16:55  14244
Je to strašně složité. Změklé máslo jsem prosypal najemno nasekanými nebo sušenými bylinkami, osolil (může se osolit i trochu víc, pokud se to máslo používá třeba na nesolený steak). To je vše. 8^)

Pak ho dávám zmrznout do mrazáku. Dělám to tak, že to cpu třeba do papírový krabičky od lentilek nebo podobných bonbónů, kterou vystelu potravinářskou fólií nebo mikrotenem. Když to zmrzne, krabičku můžu servat. Zmrzlé máslo nějakou dobu v mrazáku vydrží, výhodou toho válečkovitého balení je, že se i zmrzlé máslo snadno ukrojí a dá se ho ukrojit přesně tolik, kolik aktuálně potřebuješ.

A vypadá to i hezky, když to dáváš třeba na steaky. Máslo (ne úplně zmrzlé, ale už lehce změklé) ukrojíš a ten krásný kulatý (nebo čtvercový, záleží na krabičce) plátek položíš na horký steak těsně před podáváním, takže se začne rozpouštět až před strávníkem.
shelle Shelle - Good Service 23.8.2009 16:45  14243
bylinkove masloPamatuji si, ze tu kdysi Scalex psal, jak si dela bylinkove maslo. Ale nepodarilo se mi najit, jak presne to delal. Vim jen, ze to na zaver dal do mrazaku. Tak jestli by mi to prosim nemohl nekdo trosku pripomenout.

Pokud to byl nekdo jiny, tak pardon.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 23.8.2009 12:52  14242
Alchymista [14240]: kdepak, ale hermelinovy krabicky mivaj vetsinou na boku prurezy a tema se da samotnej hermous docela obstojne promackat
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 22.8.2009 20:26  14241
já vybírám hermelín podle momentální inspirace

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt