Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 15.9.2009 12:22  14278
Takovou omáčku nazývám nouzovkou, když nic jinýho doma není:-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 15.9.2009 12:16  14277
Mám pocit, že pokud nešlo o nějakou extra uzenou slaninu, tak by do popelnice letěla i ta uzenina. :-))
kokos kokos 15.9.2009 11:58  14276
gvi [14275]: Pokud by jsi byla řádně vyškolená, tak kečup skončil v popelnici :-)) Nějak špatně jsi na to koukala, nevadí dnes začíná nová řada, můžeš to napravit :-))
gvi 15.9.2009 11:26  14275
kečuptak vyškolená Polhreichem sem si řekla, že když má babička chuť na špagety, tak při přípravě rychlé a jednoduché omáčky trochu nabourám domácí zvyklosti... odešla jsem kvůli tomu do mamky kuchyně, rezignovala na olivový olej, nalezen byl pouze slunečnicový, potěšila mne sůl i pepř v mlýncích... omáčku udělám (cibule, uzenina, papriky, rajčata, protlak, trocha koření) a babičce hlásim, že je bez kečupu, ale jestli chce, ať si ho tam dodá... Než sem dosedla ke stolu, kečup byl na talíři, následně babča prohlásila, že vlastně chce tu menší porci (můj talíř) a než sem se vzpamatovala, tak tam byl kečup taky... Ale omáčku si chválila, tak aspoň, že tak... a koláč taky prošel její neúprosnou kritikou....
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.9.2009 09:33  14274
shelleNikdo se neptal. :-)
shelle Shelle - Good Service 15.9.2009 09:30  14273
vinyl [14272]: Ale nerikals, ze se tam dava vejce a tak.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.9.2009 09:26  14272
Shellejj, ryba v soli je výborný způsob úprvavy, zmiňoval jsem v 14152.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.9.2009 22:23  14271
gvi [14268]: Pokud se tam dává prášek do pečiva, tak je to uplně jedno.
gvi 14.9.2009 18:51  14270
trissok, díky, myslela sem na to a snažila se to co nejvíc promíchat... Už je v troubě, tak uvidim, kdyby byl pro někoho jiného než pro mou babču, tak mne to tak neštve...
triss triss 14.9.2009 18:11  14269
gvi [14268]: asi bude trochu hutnější, ale nic vážného se nestane
gvi 14.9.2009 17:43  14268
spěšný dotazzapomněla jsem rozdělit vajíčka na bílky a žloutky a utřela cukr s celýma... myslíte, že to tomuhle koláči neublíží?
shelle Shelle - Good Service 12.9.2009 12:21  14267
Dnes jsem zase koukala na tu sobotni zraci snidani a delali tam zajimave rybu v soli. Ze sul promichali s kurou z limetky a grepu a vmichali do toho naslehane bilky. Pak to byla takova krusta, ktera se z ryby odlamovala.

A hlavne to nadherne vykostil.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.9.2009 11:19  14266
houbový dortíkPoslední dobou ujíždím na týhle ňamce. Houby, nejlépe lišky, ale fungují i žampiony a určitě budou fungovat jakékoli lesní. Nastrouhaný parmazán, dostatek čerstvého tymianu, trocha smetany, vejce, sůl pepř. vše nahrubo umlít, naplnit formičky a péct 30-40 min na 180. vynikající jako předkrm, či ke steaku.
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 10.9.2009 09:11  14265
Já jak vidím béžový tak jde gramatika do hája :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.9.2009 08:21  14264
to je sice hezký, ale k jídlu to není:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt