Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.9.2009 19:17  14302
Večeře pro dětiMusí to být nutně teplý jídlo? Moje děti milovaly vajíčko naměkko a chleba krájený "na ovečky". Taky chleba s lučinou nebo nastroucahným tvrdým sýrem, jindy s různými pomazánkami... Z teplých jídel bramborovou kaši s čímkoli (třeba i se smaženým vajíčekm, nebo na kostičky nakrájenou a lehce na másle osmaženou šunkou nebo třeba zbytky pečeného kuřete apod), plněné knedlíky sladké i slané (kupovali jsme mražené), rýži s omáčkou, husté polévky s opraženými kostičkami housky, filé s brambory nebo na zelenině s rýží, občas prostřídat kaší krupičnou, rýžovou, jahelnou...
byla jsme tedy matka lajdák a nevařila jsme čerstvé jídlo každý den - třeba někým už zmiňovaná rajská byla jeden den k obědu s knedlíkem a druhý k večeři s kolínky.
gvi 16.9.2009 16:43  14301
krupička selhává?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 16.9.2009 14:17  14300
jo Kačka taky začíná odmítat kaše .. akorát s ní je problém, že odmítá kousat, takže cokoliv většího do ní sice dostat lze, ale s rizikem, že to uvidíme znova
frakira 16.9.2009 13:47  14299
Verunku (1,5 roku) horcice uslunila MOC, kysela okurka detto (nicmene nedavam ji to, nejak nemam pocit, ze jsou to ty prave pochutiny pro deti)
(u nas se veceri krupky se syrem, takze jidlo neporadim..)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2009 13:46 - Oblíbené kluby (15:17) 14298
Přesně. Mně to chutnalo s hořčicí, cibuli jsem se naučila postupně. Když nebude chutnat hořčice, dá se cokoliv jiného nebo nic. Komu nechutná cibule, dostane salátovku, rajče... Já bych to zase odmítala s rajčetem:)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.9.2009 13:32  14297
cibuli jsem jako prtě ráda neměla, ale cokoli kyselého - okurky, zelí, nakládané cibulky, citron - jsem měla ráda už poměrně časně. To záleží na dítěti...
shelle Shelle - Good Service 16.9.2009 13:16  14296
Anka [14295]: Ja to spis myslim tak, ze cibule, kysela okurka, ci horcice je mozna neoslni.

A takova ta oblibena detska jidla, co si pamatujeme, jsme tou dobou dost mozna nejedli a nechteli.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2009 13:14 - Oblíbené kluby (15:17) 14295
Nj, za nás se to tak neprožívalo. Ukousneš to? Tak to můžeš jíst:)
shelle Shelle - Good Service 16.9.2009 13:13  14294
Ja myslim, ze deti Marienky jsou tak trilete.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.9.2009 13:03  14293
Anka: jo, omeleta, přesně takhle je moje oblíbená i teď! Ještě s kyselou okurkou.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2009 13:02 - Oblíbené kluby (15:17) 14292
Nebo veka máčená ve vajíčku a na pánvičce opékaná.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2009 13:01 - Oblíbené kluby (15:17) 14291
Večeře, na kterou z dětství nejvíc vzpomínám, je chleba s hořčicí, vaječnou omeletou a kroužky cibule:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.9.2009 13:00  14290
Tip na výlet: vaření se zámeckou paní ve Všeradicích u Berouna. Ve Všeradicích se narodila (nebo žila?) Rettigová!:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.9.2009 11:24  14289
Má oblíbená topinka už tu dlouho nebyla: dva slabší krajíčky chleba slepené taveňákem a usmažené jako normální topinka.

Taky smaženka nedá moc práce a je dobrá.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.9.2009 11:21  14288
Variace: nacpeš do papriky kousky klobásek, salámů a sýrů (Niva by neměla chybět) a upečeš na pekáči v troubě.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt