Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.9.2009 23:23  14331
gumove rohliky soupam do klasicky trouby. pak sou lepsi nez z pekarny
vitsoft vitsoft Pryč se zrůdnou obrazotvorností mládeže! - about.me 16.9.2009 22:58  14330
Gumové rohlíky, klidně i několik dni staré, regeneruji tak, že je podélně rozkrojím, potřu taveňákem s utřeným česnekem, pokladu kousky zelené papriky, případně i uzeniny, posypu strouhaným sýrem a krátce zapeču v troubě.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.9.2009 21:22  14329
tak to já milovala - hlavně ta rajčata s paprikama. Vajíčko mi do něj nikdy nesmělo a uzenina jen v krajní nouzi :)

ještě mě napadly krabí prsty v různých variantách - s majolkou jako pomazánka na chleba, na pánev se zeleninou a rýží nebo obalit a osmažit.

Anebo rýžový nákyp nebo žemlovka - já jsem teda oboje vždycky svorně nesnášela a dodnes to nepozřu, ale řadě děcek v okolí to chutnalo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2009 21:13  14328
Lečo jsem začala jíst tak před dvěma lety...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.9.2009 21:12  14327
Lečo jsem nesnášela odmala, podobně jako plněný papriky - nemůžu tepelně upravenou papriku, asi kvli žkučníku, syrová mi nevadí. Hodný tatínek mi dělal variantu jen s rajčaty (a mé sestře, která neměla ráda smažená vajíčka, odděloval z toho klasického porci předtím, než tam vejce zamíchal).
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.9.2009 21:09  14326
dostala jsem hlad...

jinak v létě jsem měla stejně nejradši lečo, když jsem chtěla něco teplého, a chleba s lučinou (event. máslem), pažitkou a rajčetem, když něco studenýho... to mohlo bejt třeba denně a nestěžovala jsem si.
Nebo studenej těstovinovej salát: těstoviny, majolka+jogurt+ co je při ruce (rajčata, paprika, sýr na kostky, párek/šunka, nakládané žampiony - ne nutně vše naráz)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.9.2009 21:05  14325
Jo, rohlíky nebo toastový chleba se sýrem rozpečený v mikrovlnce + nějaká zelenina, to byly taky vděčný a rychlý dětský večeře.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 16.9.2009 21:01  14324
Dobré jsou i rychlé raclette - tvrdý sýr se nechá roztavit na pánvičce a pak se seškrábne na chleba... moderní verze je - chleba s plátky sýra vstrčit na chvilku do mikrovlnky.o) - podle toho jak kdo má rád rozteklý sýr.o)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.9.2009 20:56  14323
Taky se u nás jedla čočka s vajíčkem natvrdo a kyselou okurkou. Nebo čas od času tlačenka s trochou octa a chlebem. A jelítka a jitrnice - dneska je moc nemusím, ale tehdy jsem je měla ráda. Taky klasicky hranolky s kečupem (pekli jsme je v troubě, aby na nich nebylo tolik tuku - to je ideální rychlá večeře, jenom vysypeš pytel na plech a šup do trouby).

Tak ono je to i naopak - věci, které jsem jako mrně byla schopná jíst, bych dneska nepozřela. Třeba uvařený ovesný vločky smíchaný s kečupem. Nebo kus chleba, na tom spousta kečupu, hodně nastrouhaného sejra a šup s tím do mikrovlnky :) A vůbec, jak v tom byl kečup, tak to bylo moje :D
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 16.9.2009 20:51  14322
Vanda: no jo.o)

Jinak já jsem jako malá nejedla rybí pomazánku... teď už ji můžu.o))) Ostatně spoustu jídel, které jsem nejedla dřív nyní jím.o)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.9.2009 20:50  14321
Rýžová kaše je jednoduchá - do studeného mléka se nasype rýže, přidá špetka soli a pomalu vaří a míchá - hlavně ke konci, aby se nepřipalovala. Cukr (mnbožství podle chuti) se zamíchá buď už v průběhu vaření, nebo až potom nebo třeba vůbec - jak je kdo zvyklý. Zdobí se čokoládou, kakaem, ovocem, řídkou marmeládou (tam jsem vřdycyk uplatnia ty nárazový pokusy, co mi nezhoustly :-)) nebo jen sype skořicí + cukrem Množství odhadem, pro 2 děti by stačil asi 1 varný sáček - rozstřihnout, vysypat do cca 1/2 litru mléka - když tak se dá v průběhu vaření doplňovat. A pokud si pamatuju, tak podle kuchařek se na kaši a nákypy hodí taková ta kratší kulatější rýže, ale podle mě je to celkem jedno.

Jáhlová kaše podobně, akorát jáhly (pro 2 děti odhsduju 100-150 gramů do 1/2-3/4 litru mléka) předtím nejdřív spařit - prolít na cedníku vařící vodou - asi dvakrát až třikrát, mezitím na cedníku promíchat.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 16.9.2009 20:49  14320
Jelenajojo vnitřnosti játra a a ledvinky jsem jako malá milovala...
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.9.2009 20:48  14319
Jo, brambory na loupačku! Já je teda s tvarohem nejedla, protože tvaroh jsem se naučila jíst asi tak před dvěma lety a ani teď mi s bramborama nejede, ale jenom tak uvařené (nebo upečené) brambory ve šlupce + trochu másla, posypat nakrouhanou pažitkou, event. s utřeným česnekem. Anebo k nim dělám šopský salát.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.9.2009 20:47  14318
muflonek [14315]: ale vyjede... ale jiným koncem... ale to už není vhodné téma do tohoto klubu ;)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.9.2009 20:46  14317
Jo, rizoto. Táta ho dělal z vnitřností (drůbeží srdíčka a žaludky), hrášku a rýže. To jsem měla dost ráda. Pak vlastně ještě ledvinky s omáčkou a s rýží anebo vepřové a hovězí jazyky. Neuzenej vepřovej uvařenej a s rýží, uzenej hovězí jsem mívala radši studenej na chlebu s hořčicí. Já teda nevím, jak se dnes lidi stavěj k pojídání vnitřností malými dětmi, ale já to milovala a nikdy mi po tom nic nebylo... Jo a pak ještě různý polívky - boršč, prdelačku (zabíječkovou), dršťkovou, česnečku s opečeným chlebem. Dneska bych asi navrhovala různé krémové zeleninové - pórkovou, dýňovou, cizrnovou... je jich řada a bývají moc dobré :) Další, na co jsem si vzpomněla, je smaženej květák/houby/bezové květy/cukety/patizony. A masové směsy na topinky (mleté maso, rajský protlak, event. trochu zeleniny - papriky, cibule) + posypat sýrem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt