Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.9.2009 08:44  14338
mlicnaky byly super. miloval sem ten na vaclavaku na rohu opletalky. skoro kazdy rano sem si tam daval z takovyho tezkyho porcelanovyho pulitru cerstvy mliko a k tomu dva chleby s paprikovou pomazankou
cova 17.9.2009 08:27  14337
Když už tady řešíte jednoduchá jídla z dávných časů... dostal jsem chuť na tvarohovou smaženku... s kakaem... já chci zpět mléčné bary...
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 17.9.2009 07:53  14336
K večeři se dělával i "zelený papoušek s červenou hlavou" což byla špenátová omeleta, na talíři ozdobená rajčetem. Jediná možnost jak do nás občas ten špenát dostat ;).
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 17.9.2009 07:51  14335
my gumové rohlíky nakrájeli na kolečka, z jedné strany obalili ve vajíčku se strouhaným sýrem a šunkou a opekli na pánvi (napřed se musela ta strana s vajíčkem.). To byl tatínkův hit, když měl dělat večeři ;).
frakira 17.9.2009 07:23  14334
MarienkaJa se omlouvam, ze te zklamu, ale tim, ze neporadim, jsem myslela, ze to neni zadna slusna vecere. Ja mam s jidlem problem, hry zatim nepomahaji a zrovna s veceri je to nejhorsi (v sest je nejradeji jeste venku a pozdeji uz teple jidlo nechce ani nahodou.. tedy do seste taky ne, ale obcas se zadarilo), tak proste ji ty kukuricne krupky (křupky) - rikam si, ze slozenim to je v podstate vlaran, takze by to nemelo byt nevhodne i jako jidlo a prikusuje detsky syr (kidiboo tycinky nebo lizatka, to je proste jeji nejoblibenejsi potravina). Snad to neni horsi nez chleba se syrem a snad z toho vyroste :-/
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.9.2009 07:13  14333
Bramborové placky taky dělám z bramborového těsta z pytlíku. Ne z br. knedlíků v prášku, ale přímo z těsta. Zkoušeno i z těsta na knedlíky, ale v některém bývá krupička a ta mi v tom smaženém těstě vadila.
Pokud je v receptu na pytlíku uvedeno vajíčko, tak ho tam dávám. Vynechávám jen u toho z originál brambor.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.9.2009 07:10  14332
MarienkaNastavovana kase - viz níže, já ji dělala jako hustší brkaši, do které jsem přimíchala vařené trhané krupky, česnek a majoránku.,
lepenice - do zbylé brkaše nebo šťouchaných brambor s cibulkou (lepší) přimíchat dušené zelí, klidně i zbytek z vepřo knedla, rychlé, levné, dobré,
bramborove placky - zbylé studené vařené brambory rozstrouhat, přisypat polohrubou mouku a trochu soli a uhňoucat těsto (žádné vajíčko, nic víc). Pak po kouskách dělat placičky a osmahnout na čemkoli, co máš ráda, originál recept velí sádlo. Pokud z toho chceš mít regulérní jídlo pro víc strávníků, tak těsto vyválej, do poloviny zabal tenké párky a osmaž. Ze zbytku těsta pak udělej ony placičky prosté. Doma to milujeme, nevím proč, ale říkáme tomu "pneumatiky". :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.9.2009 23:23  14331
gumove rohliky soupam do klasicky trouby. pak sou lepsi nez z pekarny
vitsoft vitsoft Pryč se zrůdnou obrazotvorností mládeže! - about.me 16.9.2009 22:58  14330
Gumové rohlíky, klidně i několik dni staré, regeneruji tak, že je podélně rozkrojím, potřu taveňákem s utřeným česnekem, pokladu kousky zelené papriky, případně i uzeniny, posypu strouhaným sýrem a krátce zapeču v troubě.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.9.2009 21:22  14329
tak to já milovala - hlavně ta rajčata s paprikama. Vajíčko mi do něj nikdy nesmělo a uzenina jen v krajní nouzi :)

ještě mě napadly krabí prsty v různých variantách - s majolkou jako pomazánka na chleba, na pánev se zeleninou a rýží nebo obalit a osmažit.

Anebo rýžový nákyp nebo žemlovka - já jsem teda oboje vždycky svorně nesnášela a dodnes to nepozřu, ale řadě děcek v okolí to chutnalo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.9.2009 21:13  14328
Lečo jsem začala jíst tak před dvěma lety...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.9.2009 21:12  14327
Lečo jsem nesnášela odmala, podobně jako plněný papriky - nemůžu tepelně upravenou papriku, asi kvli žkučníku, syrová mi nevadí. Hodný tatínek mi dělal variantu jen s rajčaty (a mé sestře, která neměla ráda smažená vajíčka, odděloval z toho klasického porci předtím, než tam vejce zamíchal).
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.9.2009 21:09  14326
dostala jsem hlad...

jinak v létě jsem měla stejně nejradši lečo, když jsem chtěla něco teplého, a chleba s lučinou (event. máslem), pažitkou a rajčetem, když něco studenýho... to mohlo bejt třeba denně a nestěžovala jsem si.
Nebo studenej těstovinovej salát: těstoviny, majolka+jogurt+ co je při ruce (rajčata, paprika, sýr na kostky, párek/šunka, nakládané žampiony - ne nutně vše naráz)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.9.2009 21:05  14325
Jo, rohlíky nebo toastový chleba se sýrem rozpečený v mikrovlnce + nějaká zelenina, to byly taky vděčný a rychlý dětský večeře.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 16.9.2009 21:01  14324
Dobré jsou i rychlé raclette - tvrdý sýr se nechá roztavit na pánvičce a pak se seškrábne na chleba... moderní verze je - chleba s plátky sýra vstrčit na chvilku do mikrovlnky.o) - podle toho jak kdo má rád rozteklý sýr.o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt