Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.9.2009 19:31  14351
jo, paprika tez muze bejt. zkusil sem a chutnalo
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 17.9.2009 19:31  14350
makovec [14349]: posypaný uzenou paprikou nebo grilovacím kořením
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.9.2009 19:30  14349
dobry sou tez rohliky nakrajeny na kolecka, namazany maslem (ne zadnou umelinou), posypany strouhanym eidamem a zapeceny do krupava v troube
kokos kokos 17.9.2009 19:27  14348
Jj makrela boduje už několik let. Malej rybičku miluje. A kdo má strach z kostí tak může dělat pomazánku. Po prohnání mixérem už kosti nezlobí.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.9.2009 19:15  14347
jak rika anka. u nas makrela tez bodovala a vzdycky byla bez kosti. jde jen o to ji diteti obrat
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.9.2009 15:15  14346
Když se z ní opatrně vyndá páteř, tak se dají krásně a čistě oddělit velké kusy masa bez kostí.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 17.9.2009 14:12  14345
mně ji jako mrněti z kostí seškrabavali, pak už jsem ji jedla sama - často a celej život, protože ryby miluju. S kostí jsem nikdy problém neměla.
shelle Shelle - Good Service 17.9.2009 13:07  14344
manka [14343]: Rada vidim, ze se mnou nekdo souhlasi ohledne nebezpeci kosti, doma se mi smejou :)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.9.2009 12:56  14343
RoyalAlobal?

Anka
Makrela dobrá, ale u tříletých dětí bych ji kvůli jejím zákeřným kostem asi neriskovala.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.9.2009 11:41  14342
...případně pomatlánka z olejovek či tuňáka.

Výborná pomatlánka je z rozmixovaných škvarků a vajíček natvrdo - hořčice, sůl případně pepř a chili.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.9.2009 09:11  14341
A další večeře, se kterou byl vždy úspěch: uzená makrela:
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.9.2009 09:09  14340
Dotaz: Jak dělat sejkory, když máme jen sklokeramickou desku? Mám shánět kus litinovýho tálu nebo máte někdo jinou fintu?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.9.2009 08:56  14339
No jo, ale naštěstí pár podniků cca podobného zaměření ještě se dá najít! Např. v Dejvicích na Kulaťáku ti nalejou kakao, dáš si chleba se šunkou nebo chlebíček či koláč .. :-) Nebo v Jungmance je krámek s chlebíčkama, salátama, vším možným co si lze dát na stojáka. Na člověka dýchne minulost už jenom tím vybavením co tam mají:-))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.9.2009 08:44  14338
mlicnaky byly super. miloval sem ten na vaclavaku na rohu opletalky. skoro kazdy rano sem si tam daval z takovyho tezkyho porcelanovyho pulitru cerstvy mliko a k tomu dva chleby s paprikovou pomazankou
cova 17.9.2009 08:27  14337
Když už tady řešíte jednoduchá jídla z dávných časů... dostal jsem chuť na tvarohovou smaženku... s kakaem... já chci zpět mléčné bary...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt