Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.9.2009 19:35  14352
Rozšmrdlat vajíčka, eidam nastrouhat na malý nudličky, trochu mlíka, trochu strouhanky do toho a nanést na jednu stranu krajíce a tu sranu usmažit. Druhá se nenatírá a smažit se vůbec nemusí. To vajíčko se sýrema strouhankou se udělá krásně do křupava. Pak na to cokoliv od hořčice, cibule atd... nebo jen tak samotný.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.9.2009 19:31  14351
jo, paprika tez muze bejt. zkusil sem a chutnalo
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 17.9.2009 19:31  14350
makovec [14349]: posypaný uzenou paprikou nebo grilovacím kořením
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.9.2009 19:30  14349
dobry sou tez rohliky nakrajeny na kolecka, namazany maslem (ne zadnou umelinou), posypany strouhanym eidamem a zapeceny do krupava v troube
kokos kokos 17.9.2009 19:27  14348
Jj makrela boduje už několik let. Malej rybičku miluje. A kdo má strach z kostí tak může dělat pomazánku. Po prohnání mixérem už kosti nezlobí.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.9.2009 19:15  14347
jak rika anka. u nas makrela tez bodovala a vzdycky byla bez kosti. jde jen o to ji diteti obrat
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.9.2009 15:15  14346
Když se z ní opatrně vyndá páteř, tak se dají krásně a čistě oddělit velké kusy masa bez kostí.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 17.9.2009 14:12  14345
mně ji jako mrněti z kostí seškrabavali, pak už jsem ji jedla sama - často a celej život, protože ryby miluju. S kostí jsem nikdy problém neměla.
shelle Shelle - Good Service 17.9.2009 13:07  14344
manka [14343]: Rada vidim, ze se mnou nekdo souhlasi ohledne nebezpeci kosti, doma se mi smejou :)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 17.9.2009 12:56  14343
RoyalAlobal?

Anka
Makrela dobrá, ale u tříletých dětí bych ji kvůli jejím zákeřným kostem asi neriskovala.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.9.2009 11:41  14342
...případně pomatlánka z olejovek či tuňáka.

Výborná pomatlánka je z rozmixovaných škvarků a vajíček natvrdo - hořčice, sůl případně pepř a chili.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.9.2009 09:11  14341
A další večeře, se kterou byl vždy úspěch: uzená makrela:
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.9.2009 09:09  14340
Dotaz: Jak dělat sejkory, když máme jen sklokeramickou desku? Mám shánět kus litinovýho tálu nebo máte někdo jinou fintu?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.9.2009 08:56  14339
No jo, ale naštěstí pár podniků cca podobného zaměření ještě se dá najít! Např. v Dejvicích na Kulaťáku ti nalejou kakao, dáš si chleba se šunkou nebo chlebíček či koláč .. :-) Nebo v Jungmance je krámek s chlebíčkama, salátama, vším možným co si lze dát na stojáka. Na člověka dýchne minulost už jenom tím vybavením co tam mají:-))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.9.2009 08:44  14338
mlicnaky byly super. miloval sem ten na vaclavaku na rohu opletalky. skoro kazdy rano sem si tam daval z takovyho tezkyho porcelanovyho pulitru cerstvy mliko a k tomu dva chleby s paprikovou pomazankou

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt