Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 18.9.2009 09:44  14358
manka [14356]: No jisteze. Ja vcera vytahla kost i z tunakove konzervy. A nitkova nebyla!
kokos kokos 18.9.2009 08:14  14357
manka [14356]: Jestli to nebude tím, že to moc pitváš :-))
Jednu podobnou osobu mám doma. Taky porád pitvá a pak najde jednu nitkovitou kostičku.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 18.9.2009 07:50  14356
ShelleKosti jsou hnusný, zákeřný a podlý úkaz, který příroda nastražila na ty, kdo mají rádi ryby. Já v nich kosti nacházím i na místech, kde je to fyziologicky nemožné a všechny podobné rady jako že "vyndat páteř a jsou pryč" u mě osobně nefungují. Ryby mám ráda, ale já je před jídlem prostě pitvat musím, protože pokud se sejde u stolu s rybama dvanáct strávníků, tak já budu ta jediná, která tam kosti i přes tisíceré ujišťování mít bude.
alchymista 17.9.2009 21:43  14355
Divný jak zřejmě žlučník blázní u každýho jinak. Osobně se osypávám z osmažený papriky, natož uzený, a dál z máslový nebo sýrový omáčky k těstovinám, je mi blbě už když tohle píšu, z tý představy :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.9.2009 19:41  14354
to víš, my jsme spořiví :)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 17.9.2009 19:41  14353
dávám obě strany ... je to lepší :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.9.2009 19:35  14352
Rozšmrdlat vajíčka, eidam nastrouhat na malý nudličky, trochu mlíka, trochu strouhanky do toho a nanést na jednu stranu krajíce a tu sranu usmažit. Druhá se nenatírá a smažit se vůbec nemusí. To vajíčko se sýrema strouhankou se udělá krásně do křupava. Pak na to cokoliv od hořčice, cibule atd... nebo jen tak samotný.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.9.2009 19:31  14351
jo, paprika tez muze bejt. zkusil sem a chutnalo
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 17.9.2009 19:31  14350
makovec [14349]: posypaný uzenou paprikou nebo grilovacím kořením
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.9.2009 19:30  14349
dobry sou tez rohliky nakrajeny na kolecka, namazany maslem (ne zadnou umelinou), posypany strouhanym eidamem a zapeceny do krupava v troube
kokos kokos 17.9.2009 19:27  14348
Jj makrela boduje už několik let. Malej rybičku miluje. A kdo má strach z kostí tak může dělat pomazánku. Po prohnání mixérem už kosti nezlobí.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.9.2009 19:15  14347
jak rika anka. u nas makrela tez bodovala a vzdycky byla bez kosti. jde jen o to ji diteti obrat
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.9.2009 15:15  14346
Když se z ní opatrně vyndá páteř, tak se dají krásně a čistě oddělit velké kusy masa bez kostí.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 17.9.2009 14:12  14345
mně ji jako mrněti z kostí seškrabavali, pak už jsem ji jedla sama - často a celej život, protože ryby miluju. S kostí jsem nikdy problém neměla.
shelle Shelle - Good Service 17.9.2009 13:07  14344
manka [14343]: Rada vidim, ze se mnou nekdo souhlasi ohledne nebezpeci kosti, doma se mi smejou :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt