Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.9.2009 15:13  14374
ta se dělá tak, že se do mlíka nakape trocha citronu, ne?
anebo se ještě dělá nějaký "skorotvaroh" (čti nevím, jak se to jmenuje) tak, že se do mlíka dá trochu živého jogurtu nebo kefíru - taky se to pak oddělí, ale chutná to snad trošku jinak. Nezkoušela jsem.

Mimochodem k tomu tvarohu - bacha na to, jak moc to zkyslé mléko potom zahřejete; čím víc, tím víc se syrovátka oddělí a tvaroh bude nakonec sušší. Velké zahřátí + zatížení tvarohu v plátně = tvrdý tvaroh na strouhání.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.9.2009 14:35  14372
A co mozzarelu? V jednom Apetitu byl recept ..
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.9.2009 13:54  14371
Royal [14370]: odhadem tak deset deka. Moc to není, ale zas máš k němu ještě syrovátku a ta je taky dobrá :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.9.2009 12:33  14370
JeleneKolik tvarohu asi tak je z litru mlíka?
shelle Shelle - Good Service 18.9.2009 12:15  14369
Jelena [14367]: Tak vudim, kolik toho zbyde :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.9.2009 12:01  14368
U nás zbyde i půllitrový mlíko. Po měsíci po otevření furt vypadá jako mlíko, ale to už radši vyliju:-)))
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.9.2009 12:00  14367
Shelle [14365]: necháš mlíko zkysnout (vyndáš z lednice a necháš při pokojové teplotě asi dva dny, než v něm budou hrudky) zahřeješ, chvíli mícháš a zcedíš přes plátýnko - už jsem to dlouho nedělala, ale táta ho dělával providelně, když nám zbylo mlíko, a byl dobrej
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.9.2009 11:54  14366
u nás je litr tak na den až dva maximálně, tyhle problémy moc neznám :)
shelle Shelle - Good Service 18.9.2009 11:52  14365
Jelena [14363]: Jak? Je to "cerstve" melko prave. A mam zbytek maleho a cely litr druheho, oboje do nedele.
shelle Shelle - Good Service 18.9.2009 11:52  14364
Jelena [14361]: Vidis, puding. To je fakt, ze jsem dlouho nedelala creme caramel.

K tomu "nepijeme" jsem myslela samotne. Minule jsem takhle vylila pres litr, protoze jsem omylem pres net koupila dvoulitrove. A litr je viditelne take na nas moc, tak asi budeme kupovat jen ty pullitry.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.9.2009 11:50  14363
pokud není krabicový, tak by se měl dát udělat tvaroh
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.9.2009 11:47  14362
ShelleTak to máš dvě možnosti: Buď se ti zkazí a pak ho vyleješ do kanálu, nebo nebudeš čekat až se zkazí.

Ani kakao nemůžete?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.9.2009 11:46  14361
palačinky, puding
shelle Shelle - Good Service 18.9.2009 11:44  14360
Trochu odbocim od kosti, ale co mam delat s mlekem? My ho nepijeme a mame ho nejak vic, takze na musli to nerozlijeme a na koktejl neni moc pocasi.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.9.2009 11:41  14359
mankaDo teď jsem netušil, žes má vlastní sestra...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt