Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.9.2009 09:04  14386
Shelle [14385]: a jde to i ze zmrzlych a rozmrazenych? jak?
shelle Shelle - Good Service 21.9.2009 09:01  14385
zblunce [14381]: Take bych udelala radsi fajitas nebo quesadillas.

Kvitko, ja bych je mrazila syrovy.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.9.2009 08:55  14384
kvitkoMáma měla vždy celej šuplík v mrazáku plnej ovocných knedlíků, takže mrazit jdou. Na chuť to nemělo zásadní vliv, alespoň co si vzpomínám.

zblunce: nachos si kup a z placek udělej fajitas
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.9.2009 08:51  14383
MraženíBudu dneska dělat tvarohový knedlíky se švestkama. Asi mi zbudou, jdou mrazit? Vařený nebo syrový? Budou pak jedlý?:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.9.2009 22:29  14382
nakrájet na trojúhelníky a hodit do friťáku.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 20.9.2009 22:15  14381
objevila jsem v mrazaku asi pet tortilovych placek - nemate tusieni, jestli se z toho daji nejak udelat po domacku nachos?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.9.2009 02:07  14380
kvítkoJá kupuju chléb Držkovský, kvašený normálně. Jak jsou na tom hyper super chleby netuším.
shelle Shelle - Good Service 19.9.2009 20:39  14379
phanny [14377]: Jo, to s tim mekkym mi nasi take radili.

My kupujeme v plastove lahvi a ma to trvanlivost par dni.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.9.2009 18:10  14378
A musí být ten chleba "pravý"? Tedy vyhnaný kváskem .. nebo jak je na tom s kvašením dnešní chleba?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.9.2009 16:54  14377
Shellev UK někde mívají geniální službu - mlíkaře. Vozej pintový skleněný lahvičky. A to mlíko je neskutečně dobrý (nehomogenizovaný, v hrdle se dělá zátka ze smetany). A tvaroh z něj určitě půjde. Tvrdej získáš tak, že ten měkej necháš hodně okapat, vymačkat, oschnout.

Jinak z krabicového mléka jde udělat tvaroh, jogurt, kefír taky. Jen se musí naočkovat - čili rada babiček - přidat kůrku z chleba. Ono to mléko v krabici je sterilní, takže kvasinky které jsou v čerstvém mléce přirozeně a způsobují kysání - v krabicovém nejsou. A stihnou se tam pomnožit jiné hnusné bakterie způsobující hořknutí.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.9.2009 15:17  14376
tak on už se tvrdej občas blbě shání i tady, ale vzhledem k tomu, že já mlíko piju dost ráda, tak u nás se čerstvé mléko prostě do stavu před zkysnutím nedostane - když si koupím lahev, do druhého dne ji vypiju. A to trvanlivé, co tu máme pořád, sice piju jen v nouzi nejvyšší, ale to nekysne - kazí se a hořkne, takže z toho tvaroh neudělám. Ale zkusím si někdy koupit tak pět lahví najednou, třeba mi litr-dva na tvaroh taky zbudou :)
shelle Shelle - Good Service 18.9.2009 15:14  14375
Jelena [14374]: Tak ja bych spis potrebovala tvrdy, ten tu proste nevedou. A mekky maji jen nizkotucny.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.9.2009 15:13  14374
ta se dělá tak, že se do mlíka nakape trocha citronu, ne?
anebo se ještě dělá nějaký "skorotvaroh" (čti nevím, jak se to jmenuje) tak, že se do mlíka dá trochu živého jogurtu nebo kefíru - taky se to pak oddělí, ale chutná to snad trošku jinak. Nezkoušela jsem.

Mimochodem k tomu tvarohu - bacha na to, jak moc to zkyslé mléko potom zahřejete; čím víc, tím víc se syrovátka oddělí a tvaroh bude nakonec sušší. Velké zahřátí + zatížení tvarohu v plátně = tvrdý tvaroh na strouhání.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.9.2009 14:35  14372
A co mozzarelu? V jednom Apetitu byl recept ..
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.9.2009 13:54  14371
Royal [14370]: odhadem tak deset deka. Moc to není, ale zas máš k němu ještě syrovátku a ta je taky dobrá :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt