Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 21.9.2009 09:35  14389
Vanda [14388]: Ja myslim,ze jsem je davala varit mrazeny normalne.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.9.2009 09:23  14388
knedle mrazit hotový (po rozmrazení stačí napařit nebo prohnat mikrovlnkou) - mám obavu, jestli by se ty syrový po rozmrazení nerozblemcaly a daly pak bez problémů uvařit.
shelle Shelle - Good Service 21.9.2009 09:06  14387
zblunce [14386]: No normalne je nechas rozmrznout, je to jak chleba.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.9.2009 09:04  14386
Shelle [14385]: a jde to i ze zmrzlych a rozmrazenych? jak?
shelle Shelle - Good Service 21.9.2009 09:01  14385
zblunce [14381]: Take bych udelala radsi fajitas nebo quesadillas.

Kvitko, ja bych je mrazila syrovy.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.9.2009 08:55  14384
kvitkoMáma měla vždy celej šuplík v mrazáku plnej ovocných knedlíků, takže mrazit jdou. Na chuť to nemělo zásadní vliv, alespoň co si vzpomínám.

zblunce: nachos si kup a z placek udělej fajitas
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.9.2009 08:51  14383
MraženíBudu dneska dělat tvarohový knedlíky se švestkama. Asi mi zbudou, jdou mrazit? Vařený nebo syrový? Budou pak jedlý?:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.9.2009 22:29  14382
nakrájet na trojúhelníky a hodit do friťáku.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 20.9.2009 22:15  14381
objevila jsem v mrazaku asi pet tortilovych placek - nemate tusieni, jestli se z toho daji nejak udelat po domacku nachos?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.9.2009 02:07  14380
kvítkoJá kupuju chléb Držkovský, kvašený normálně. Jak jsou na tom hyper super chleby netuším.
shelle Shelle - Good Service 19.9.2009 20:39  14379
phanny [14377]: Jo, to s tim mekkym mi nasi take radili.

My kupujeme v plastove lahvi a ma to trvanlivost par dni.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.9.2009 18:10  14378
A musí být ten chleba "pravý"? Tedy vyhnaný kváskem .. nebo jak je na tom s kvašením dnešní chleba?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.9.2009 16:54  14377
Shellev UK někde mívají geniální službu - mlíkaře. Vozej pintový skleněný lahvičky. A to mlíko je neskutečně dobrý (nehomogenizovaný, v hrdle se dělá zátka ze smetany). A tvaroh z něj určitě půjde. Tvrdej získáš tak, že ten měkej necháš hodně okapat, vymačkat, oschnout.

Jinak z krabicového mléka jde udělat tvaroh, jogurt, kefír taky. Jen se musí naočkovat - čili rada babiček - přidat kůrku z chleba. Ono to mléko v krabici je sterilní, takže kvasinky které jsou v čerstvém mléce přirozeně a způsobují kysání - v krabicovém nejsou. A stihnou se tam pomnožit jiné hnusné bakterie způsobující hořknutí.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 18.9.2009 15:17  14376
tak on už se tvrdej občas blbě shání i tady, ale vzhledem k tomu, že já mlíko piju dost ráda, tak u nás se čerstvé mléko prostě do stavu před zkysnutím nedostane - když si koupím lahev, do druhého dne ji vypiju. A to trvanlivé, co tu máme pořád, sice piju jen v nouzi nejvyšší, ale to nekysne - kazí se a hořkne, takže z toho tvaroh neudělám. Ale zkusím si někdy koupit tak pět lahví najednou, třeba mi litr-dva na tvaroh taky zbudou :)
shelle Shelle - Good Service 18.9.2009 15:14  14375
Jelena [14374]: Tak ja bych spis potrebovala tvrdy, ten tu proste nevedou. A mekky maji jen nizkotucny.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt