Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 28.9.2009 15:48  14435
vyplave nahoru a je z něj v hrnku taková čepice (teda takovej ten dělanej způsobem trocha vlažného mléka + špetka cukru do hrnečku a do toho rozdrobit droždí)
gvi 28.9.2009 15:12  14434
Jak se pozná, že vykvasí kvásek?

(poprvé v životě se pokouším o buchty)

shelle Shelle - Good Service 25.9.2009 13:45  14433
Jako tady maji spis nez svestky blumy. Ruzove, cervene, ale fialovou svestku jsem snad nevidela.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.9.2009 13:42  14432
zvladamdostKrááásně popsané:-))) Ale myslela jsem, že se to dělá kratší dobu než švestky. Tak zase nic.
kokos kokos 25.9.2009 13:29  14431
zvladamdost [14428]: Ještě je dobré tam přidat máslo. Tedy u nás se to tak dělá. A samozřejmě na závěr troška slivovičky. Ale my to děláme většinou ve velkém u zahrádkářů v kotli. Míchačka je tam elektrická a trvá to 12 hodin minimálně. Spíš víc.
frakira 25.9.2009 13:20  14430
V poslednim apetitu jsou svestkova povidla bez michani..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.9.2009 13:07 - Oblíbené kluby (11:35) 14429
manka [14421]: to delam doma dost casto, je to rychle a jednoduche :-) ani to nedavam na olej, jen na pecici papir, pomazane cesnekem ci grilovacim korenim. Vynikajici je treba i cela palicka cesneku rozriznuta napul, mrkev ci celer a cibule...
zvladamdost zvladamdost 25.9.2009 11:55  14428
Vůbec to není tajný.Je to jednoduché jak facka: oloupané ovoce zbavené jader nakrájím na menší kousky a pak je dám do hliníkového hrnce po babičce a pustím elektrický vařič na dvojku, pak když to začně ,,vařit,,na jedničku a míchám a míchám a míchám..Tak tři čtyři odpoledne když přijdu z práce.Ono to zbělá, pak začně hnědnout a nic nepřidávám, ani cukr, ono si to samo ovoce pustí jak štávu co se pomalu vypařuje tak cukr. Dělá se to pomalu a pod pokličkou až do husta a té správné barvy na oko. Babička to dělávala samozřejmě na kamnech kde se topilo dřívím. Měla to vždycky na tom nejméně teplém místě kamen.Vonělo to po celém baráku a občas si ji tím ,tu dobu , přivolám. Dneska kamna nejsou ale jednička na elektrovařiči to nahradí.Pokud se to připaluje, tak stačí vypnout, odstavit.Až to schladne, to ,,připálení,,se rozmíchá do obsahu.To je tak karamelová chuť pak v povidlech.A znovu na vařič.Na jedničku. letos byli hrušky dost zralé když jsem dělala povidla a byli za dva dny, ale to jsem nedala pokličku a ,,stála,, jsem u nich přes víkend při ostatních domácích pracech a vaření. Jablka začali padat skoro nezralá takže jsem pod ně dala tak půl šálku vody bay se začaly rozvářet a na konci tak hodinku před tím než bylo hotovo jsem přidávala cukr na dochucení.Sluníčko cukr do jablek nestihlo dodat tak jsem musela já.Vařící hotové dám do skleniček, zavíčkuju a obrácené dnem vzhůru nechám schlanout a šup do sklepa s tím.
Je to pracné na čas ale za tu domácí chu´t a bez konzervantů a posrátorů to stojí!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.9.2009 11:00  14427
A jak je děláš, není-li to tajný rodinný recept:-)
zvladamdost zvladamdost 25.9.2009 10:58  14426
kvítko : A ták, jsem se už lekla že mám divný chutě. Co nejsou švetky, co se nerodí sami na stromech, tak si doma dělám hruškové a jablkové povidla sama a mooc chutnají celé rodince:-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.9.2009 10:54  14425
No, někdy je v obchodě pod názvem "švestková povidla" složení, a bývají tam přidaná i jablka. Čistě jablečný, hruškový .. je zas něco jinýho.-)
zvladamdost zvladamdost 25.9.2009 10:53  14424
povidla a ať v tom nejsou žádný jablka nebo tak...Počkejte, jak ať v tom nejsou žádná jablka? Copak se povidla dělají jen ze švestek? Moje babička dělala jak švestkový tak jablkový a hruškový mají taky něco do sebe!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.9.2009 10:35  14423
Doba oběda, co:-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 25.9.2009 10:22  14422
ze jo! zcela vazne uvazuju ze podle toho budu celej vikend doma kuchtit. jedna vec tam vypada lip nez druha
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 25.9.2009 09:14  14421
Že já ty indický recepty četla, teď se snad nedočkám oběda!

Jako přílohovou zeleninu jsem teď nedávno jedla zeleninu (rajčata, papriky, lilek, cuketa) a pár brambor nakrájených na plechu, vymazaném ololem. Prostě a jednoduše se to v troubě upeklo najednou. Možná snad ještě nakonec kus másla navrch, to už si nevybavuju. Bylo to moc dobré, jen já se k tomu doma nějak ne a ne odhodlat. Kdyby se to ještě vytunilo trochou nakrájeného česneku nebo posypalo kořením na grilovanou zeleninu... HLAD MÁM!!!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt