Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 29.9.2009 14:26  14456
vajíčka do česnečky? Sýr do česnečky? Neosmahnutej chleba do česnečky? Teda to jsou věci...

já miluju takovou tu klasickou česnek, majoránka, sůl, kmín, pár brambor, trocha vegety, trocha másla + na talíř s osmahnutými skrojky chleba.

Sýr jedině do cibulačky :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.9.2009 14:19  14455
Stále mě nikdo nepřesvědčil, že jediná správná česnečka není tato:

Starší chleba nakrájíme na větší kostky, dáme ho do velké mísy, vylisujeme na to HODNĚ česneku, nakapmeme řádnou dávku maggi, nasypeme přiměřeně pepře, vyklepneme celé vejce (počet dle množství) a to celé zalijeme vroucí vodou. Sežereme.

Sýr jsme do toho nikdy nedávali, ale asi tento vyšší level vyzkouším, nedá se tím nic zkazit:)

ZN: Rychle a levně.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.9.2009 14:01  14454
Sýr do česnečky podle mě není žádná krajová specialita, prostě sýr se dává kam se napadne:-)
shelle Shelle - Good Service 29.9.2009 13:33  14453
zblunce [14452]: Myslis Akawi? :)

Ahava je kosmetika z mrtveho more :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.9.2009 13:22 - Oblíbené kluby (16:54) 14452
Scalex [14442]: my jsme do toho davali "ahave" ci jak se to jmenovalo... a super...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.9.2009 13:00  14451
Tusim ze tuhle jsem si do polevky hazela kosticky Goudy.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 29.9.2009 12:07  14450
Tak to bych asi zkoušel halloumi
scalex Scalex 29.9.2009 12:06  14449
No taveňák česnečku udělá "neprůhlednější" a změní trochu celkové vyznění. Já hledám tvrdý sýr, který po nakrájení na kostičky a vhození do horké polévky změkne, ale ne až tak moc a hlavně si udrží "samostatnost", tj. nestečou se jednotlivé kostičky do jedné velké nevzhledné hroudy.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 29.9.2009 11:45  14448
Do česnečky klidně i taveňák
scalex Scalex 29.9.2009 10:47  14447
U nás ve středních čechách (pojizeří i polabí) taky vždy se sýrem. Tvrdý, na kostky nakrájený.

Jen na Lošticku se dělá česnečka se syrečky, ty se pochopitelně roztékají.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 29.9.2009 10:44  14446
Orlické hory tedy sýr v česnečce neznají! :-))
zvladamdost zvladamdost 29.9.2009 10:40  14445
východní čechy taky hlásí ano k sýru v česnečce :-))
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 29.9.2009 10:30  14444
mno jako severni i jizni morava hlasi syr ano
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 29.9.2009 10:28  14443
(On se dává do česnečky sýr??? Jaký kraj má/zná tuhle mutaci? Nebo jde o vlastní tuning?)
scalex Scalex 29.9.2009 09:59  14442
S jakým sýrem máte nejlepší zkušenosti do česnečky? Takový, aby změknul, zgumovatěl, ale ani se neroztekl do jednoho velkého žmolku a ani se netáhnul tak, že by se nedal nabrat na lžičku...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt