Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 29.9.2009 18:42  14463
Klasicka cesnecka? To bude to samy jako klasickej a jedinej spravnej bramborovej salat...
Takze se priklanim k Ancine verzi + sejrovej tuning:)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.9.2009 17:45  14462
Mletý svatojánský chleba se prý u nás prodává v prodejnách zdravé výživy pod názvem karob (carob?). My si ho přivezli z Chorvatska - Rogač (mljeveni).
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.9.2009 17:30  14461
Pro Marienku Dnes jsem při vzpomínce na dovolenou v Chorvatsku uvařila tohle. Netrvá to dlouho a mrňatům by to mohlo chutnat.

ŽLIČNJACI (sladké jídlo)

Suroviny pro 4 osoby:
TĚSTO
3 kyselá jablka
200 g měkkého tvarohu
3 rohlíky
2 polévkové lžíce kysané smetany
2 polévkové lžíce rozinek
2 vejce
120 g hrubé mouky
sůl
cukr
POSYP
150 g mletého svatojánského chleba (pokud neseženete můžete použít mletý mák)
120 g moučkového cukru
80 g másla


Postup:
Oloupaná jablka nastrouháme, rohlíky nakrájíme na kostičky a obojí v míse promícháme. Necháme chvilku stát tak, aby pečivo nasálo šťávu z jablek. Dále přidáme všechny zbývající suroviny a důkladně promícháme. Z hotového těsta polévkovou lžící vykrajujeme noky a vkládáme do vroucí osolené vody. Když noky vyplavou na hladinu jsou vařené. Žličnjaky podáváme posypané směsí mletého svatojánského chleba a moučkového cukru a přelité máslem.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.9.2009 15:33  14460
Shelle [14453]: jojo, takove ty slane kostky, ale neni to drobiva Feta :-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 29.9.2009 15:07  14459
já do ní akorát občas přidávám houby - když jich v létě najdeme hodně :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.9.2009 14:45  14458
A já si tu "naši" česnečku večer udělám. Díky za inspiraci!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.9.2009 14:43  14457
Vejce taky znám:-) I šunka, chleba ..
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 29.9.2009 14:26  14456
vajíčka do česnečky? Sýr do česnečky? Neosmahnutej chleba do česnečky? Teda to jsou věci...

já miluju takovou tu klasickou česnek, majoránka, sůl, kmín, pár brambor, trocha vegety, trocha másla + na talíř s osmahnutými skrojky chleba.

Sýr jedině do cibulačky :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.9.2009 14:19  14455
Stále mě nikdo nepřesvědčil, že jediná správná česnečka není tato:

Starší chleba nakrájíme na větší kostky, dáme ho do velké mísy, vylisujeme na to HODNĚ česneku, nakapmeme řádnou dávku maggi, nasypeme přiměřeně pepře, vyklepneme celé vejce (počet dle množství) a to celé zalijeme vroucí vodou. Sežereme.

Sýr jsme do toho nikdy nedávali, ale asi tento vyšší level vyzkouším, nedá se tím nic zkazit:)

ZN: Rychle a levně.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 29.9.2009 14:01  14454
Sýr do česnečky podle mě není žádná krajová specialita, prostě sýr se dává kam se napadne:-)
shelle Shelle - Good Service 29.9.2009 13:33  14453
zblunce [14452]: Myslis Akawi? :)

Ahava je kosmetika z mrtveho more :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.9.2009 13:22  14452
Scalex [14442]: my jsme do toho davali "ahave" ci jak se to jmenovalo... a super...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.9.2009 13:00  14451
Tusim ze tuhle jsem si do polevky hazela kosticky Goudy.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 29.9.2009 12:07  14450
Tak to bych asi zkoušel halloumi
scalex Scalex 29.9.2009 12:06  14449
No taveňák česnečku udělá "neprůhlednější" a změní trochu celkové vyznění. Já hledám tvrdý sýr, který po nakrájení na kostičky a vhození do horké polévky změkne, ale ne až tak moc a hlavně si udrží "samostatnost", tj. nestečou se jednotlivé kostičky do jedné velké nevzhledné hroudy.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt