Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 30.9.2009 12:31  14475
AnketaHoloto, koukejte se vyjádřit v česnečkové anketě.
shelle Shelle - Good Service 30.9.2009 12:12  14474
A uz jsou tu zase ty chrchlance.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.9.2009 12:07  14473
Vajicko nepatri do zadny polivky, vypada to jak soply :-!
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.9.2009 11:41  14472
do spravny cesnecky dle makovce nepatri vajicko (ble!), ale vytunena (nejlepe) hermelinem a osmahnutym chlebem je luxusni
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 30.9.2009 11:16  14471
anketu, jo
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.9.2009 09:46  14470
Anketu?.-)))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 30.9.2009 08:15  14469
berublé
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 30.9.2009 07:47  14468
do hrachovky chleba :).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 30.9.2009 07:07  14467
ScalexPrakticky totéž bez uzenýho. Spíš syrové vejce. A chleba být taky nemusí, nebo třeba taky může být půl krajíčku vcelku jako topinka.

Stejně je zajímavý, že do česnečky jedině chleba a do hrachovky jedině housku...
scalex Scalex 30.9.2009 04:20  14466
Jediná správná česnečka podle Scalexe

Uvaříme v osolené a okmínované vodě několik pokrájených brambor, na dno polévkové misky dáme trochu sádla, trochu červené papriky, trochu majoránky, trochu drceného kmínu, špetku soli, čerstvě prolisovaný nebo utřený česnek, pár kostek uzeného masa, pár kostek tvrdého sýra, a vše zalijeme tou bramborovou vodou (bez brambor, i když kdo chce, může si je do česnečky dát taky). Chuť je při použití bramborové vody úplně famózní. Hotovou polévku v misce zasypu osmaženým chlebem.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 29.9.2009 20:45  14465
Renda [14463]: klasická, to je takovej ten opak "zrychlená" nebo "vytuněná" :p

Nicméně jste mne navnadili, takže jsem taky jeden kotlík česnečky ukuchtila a rodinka se notně olizovala :)
shelle Shelle - Good Service 29.9.2009 18:57  14464
Foxka [14462]: Jj, carob. To je anglicky teda, ja mam (no spis mela jsem, protoze to je v lednici v Praze) sirup.
renda Renda 29.9.2009 18:42  14463
Klasicka cesnecka? To bude to samy jako klasickej a jedinej spravnej bramborovej salat...
Takze se priklanim k Ancine verzi + sejrovej tuning:)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.9.2009 17:45  14462
Mletý svatojánský chleba se prý u nás prodává v prodejnách zdravé výživy pod názvem karob (carob?). My si ho přivezli z Chorvatska - Rogač (mljeveni).
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.9.2009 17:30  14461
Pro Marienku Dnes jsem při vzpomínce na dovolenou v Chorvatsku uvařila tohle. Netrvá to dlouho a mrňatům by to mohlo chutnat.

ŽLIČNJACI (sladké jídlo)

Suroviny pro 4 osoby:
TĚSTO
3 kyselá jablka
200 g měkkého tvarohu
3 rohlíky
2 polévkové lžíce kysané smetany
2 polévkové lžíce rozinek
2 vejce
120 g hrubé mouky
sůl
cukr
POSYP
150 g mletého svatojánského chleba (pokud neseženete můžete použít mletý mák)
120 g moučkového cukru
80 g másla


Postup:
Oloupaná jablka nastrouháme, rohlíky nakrájíme na kostičky a obojí v míse promícháme. Necháme chvilku stát tak, aby pečivo nasálo šťávu z jablek. Dále přidáme všechny zbývající suroviny a důkladně promícháme. Z hotového těsta polévkovou lžící vykrajujeme noky a vkládáme do vroucí osolené vody. Když noky vyplavou na hladinu jsou vařené. Žličnjaky podáváme posypané směsí mletého svatojánského chleba a moučkového cukru a přelité máslem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt