Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.9.2009 20:40  14493
sadlo u nas doma jedine na chleba. s cibulkou a snytlikem. do vareni sadlo fakt ne. smrdi mi to.

maslo do cesnecky je imo hnus. zato ta "bramborova" voda ji opravdu posouva o level vejs, jak pise scalex. a teda syrecek do ni sem jeste netestoval, ale zni to velmi jedle. o vikendu testnu
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 30.9.2009 19:04  14492
Royal [14485]: dokud ho babička škvařila čerstvé, tak jo. Co ho kupujem, už ho nějak nemusím, proto dávám do všeho místo něj máslo (kromě jednoho druhu vánočního cukroví, tam je sádlo povinný).
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.9.2009 16:16  14491
ShelleŠkvaří se v něm máslo na nudlé s mákem, ovocné knedlíky a pod :-).
kokos kokos 30.9.2009 13:57  14490
kvitko [14489]: Z vývaru po uzeným je luxusní zelňačka.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.9.2009 13:22  14489
Když vařím do něčeho uzený, tak pak z vývaru udělám polívku. S bramborama a hooodně česnekem, takže je to v podstatě taky česnečka:-) Další obměna!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.9.2009 13:21  14488
ShelleMiničesnečka:-)
gvi 30.9.2009 13:20  14487
a co panáka do česnečky? (jen si už nepamatuju čeho to tam tenkrát v té hospodě dávali, ale bylo to luxusní)
shelle Shelle - Good Service 30.9.2009 13:16  14486
Co se tak da varit v kastrulku s prumerem 10cm krome jednoho vejce a mleka na kakao?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 30.9.2009 12:48  14485
do česnečky máslo - svět se v kravskou píču obrací...tam přece patří SÁDLO!!!
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 30.9.2009 12:45  14484
Jinak babička a po ní i celá naše rodina ji dělala zhruba jako Jelena, jen se automaticky používal vývar z brambor, které se tam v počtu několila kousků taky nakrájely. A babička taky chleba dovnitř nijak nesmažila, jen tence odkrojila pár skroječků staršího chleba přímo do talíře před nalitím. Občas tuněno i "soply" vajíčka, nijak mi nevadily ani nevadí.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 30.9.2009 12:42  14483
Česnečková anketa je zatím naprosto jasná. :-)))
scalex Scalex 30.9.2009 12:35  14482
Mně hlavně vyhovuje česnečka z té bramborové vody, to tu chuť hnedle posune o level výš. Před chvílí jsem si ji udělal a hodil do ní olomoucký tvarůžek. Mňam. Loštická česnečka má něco do sebe. 8^) Akorát teda ten dech potom... 8^)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.9.2009 12:33  14481
Česnečku si dávám jen v hospě, nejčastěji jako vyprošťovák, takže mi vyhovují všechny podoby, nakrknula mě jen jednou mrkev.
shelle Shelle - Good Service 30.9.2009 12:33  14480
No jinak moje cesnecka je asi jako od Jeleny:

já miluju takovou tu klasickou česnek, majoránka, sůl, kmín, pár brambor, trocha vegety, trocha másla + na talíř s osmahnutými skrojky chleba.


Ja polivky moc nedelam, jen par a vlastne by se o kazde me polevce dalo rict, ze to je "cesnecka" :)
scalex Scalex 30.9.2009 12:33  14479
Jen o pečivu. Až skončí, můžeme dát sýr. 8^)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt