Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.10.2009 07:24  14502
kvitko/OT/To už tě cholesterol trápí už teď? :-O
Nebo jsi jen produktem mediální masáže a děsíš se ho už spíš převentivně?//OT/
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.10.2009 07:18  14501
No, mě sádlo nějak zvlášť neuchvátilo. Naši přitom jedli řízky doslova zalitý sádlem. Ale nad tím jsme ohrnovali nos:-)
A kdo by měl pořád poslouchat u doktora, že má zase zvýšenej cholesterol:-)
scalex Scalex 1.10.2009 06:01  14500
No však tou vařící vodou se to právě nechá lehce povařit. Ale pro mě to musí být bez bílku, soplomrdoidní konzistence není nic pro mě, nepolykám.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2009 05:22  14499
makovecNojo, když ty si divnej. A polykáš. Do česnečky (a spousty dalších jídel) je sádlo nezbytné. Ale kdo nejed' řízky na sádle, ten světa neužil...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.10.2009 05:19  14498
Jak - povařit? To vejce se jebne do talíře s ingrediencema na česnečku a zaleje vařící vodou. Je správně soploidně-mrdkoidní a má to tu správnou chuť a konzistenci.
scalex Scalex 1.10.2009 05:08  14497
Soply v polívce taky nemusím, takže když vejce do polévky, tak jen samotný žloutek a nechám to jen tak lehounce povařit, aby mu ztuhly okraje, ale vnitřek zůstal tekutý.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 30.9.2009 20:52  14496
vy jste brebtové

bez sádla neudělám bác .. páč prostě plech nic líp nevymaže
česnečka bez sádla taky nic moc
bramboráky na něm líp křupou .. atd. atd.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.9.2009 20:46  14495
tak vejse do polivky, to sou fakt soply. takhle se mi to zhnusilo ve forme porkovy polivky ze skolni jidelny
shelle Shelle - Good Service 30.9.2009 20:42  14494
Tak ja maslo take ne, jsem to tam prehledla. Ja to jeste donedavna mela s maslem jak s vejci.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.9.2009 20:40  14493
sadlo u nas doma jedine na chleba. s cibulkou a snytlikem. do vareni sadlo fakt ne. smrdi mi to.

maslo do cesnecky je imo hnus. zato ta "bramborova" voda ji opravdu posouva o level vejs, jak pise scalex. a teda syrecek do ni sem jeste netestoval, ale zni to velmi jedle. o vikendu testnu
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 30.9.2009 19:04  14492
Royal [14485]: dokud ho babička škvařila čerstvé, tak jo. Co ho kupujem, už ho nějak nemusím, proto dávám do všeho místo něj máslo (kromě jednoho druhu vánočního cukroví, tam je sádlo povinný).
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.9.2009 16:16  14491
ShelleŠkvaří se v něm máslo na nudlé s mákem, ovocné knedlíky a pod :-).
kokos kokos 30.9.2009 13:57  14490
kvitko [14489]: Z vývaru po uzeným je luxusní zelňačka.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.9.2009 13:22  14489
Když vařím do něčeho uzený, tak pak z vývaru udělám polívku. S bramborama a hooodně česnekem, takže je to v podstatě taky česnečka:-) Další obměna!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.9.2009 13:21  14488
ShelleMiničesnečka:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt