Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2009 12:25  14522
ShelleTak já doufal, že i certifikovaný odborník na halloumi pochopí, že jsem tím chtěl naznačit prostou skutečnost, že výborný salátek s vynikající koprovou zálivkou může drobátko zamaskovat chuť vlastního sýra - až natolik, že dotyčnému přijde sýr téměř nezáživný.
Jistě nemá smysl psát, že chuť (nejen) této pochoutky by bylo dobré znát bez dalších přísad, aby pak bylo možno psát o tom, jak to chutná s těmi přísadami.
shelle Shelle - Good Service 5.10.2009 12:05  14521
Chapu, ze ne kazy muze byt odbornik na halloumi, ale halloumi v salatu je naprosto normalni. Stejne tak do omelety, sendvice, kamkoli.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2009 11:49  14520
Halloumi -salát? -zálivka?
Tak možná, že vlastně dodnes nevíš, jak halloumi chutná, nebo ti prodali nějakou srágoru.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.10.2009 09:46  14519
tak jsem si na Krete dala salat s grilovanym halloumi - bylo to dobre, ale nejak nic, po cem bych silela :-( zato zalivka byla naprosto vynikajici, s cerstvym koprem...
shelle Shelle - Good Service 4.10.2009 17:39  14518
500, ne 550
shelle Shelle - Good Service 4.10.2009 17:28  14517
Namatkou sjem nasla asi 4 ruzne a vsude bylo 550g tvarohu a 250g masla. Me to zarazilo, no.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.10.2009 16:58  14516
ShelleJak pro koho:-) Co na to obdobné recepty? Taky maj tunu másla?
shelle Shelle - Good Service 4.10.2009 12:40  14515
Misa RezyNasla jsme si na netu ted recept a to fakt do toho tvarohu prijde cele maslo? Neni to hrozne moc?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.10.2009 16:44  14514
Scalex [14513]: Škoda, uvařil jsem ji tenkrát jen jednou a byla výtečná, pak jsem na to zapoměl a vzpoměl si až teď tady :-).
scalex Scalex 2.10.2009 16:06  14513
Jelena: Kupované sádlo není špatné, ale samozřejmě jak od kterého výrobce. Takové to klasické vaničkové "domácí sádlo" je většinou fakt dost hnus, ale naštěstí se v posledních letech docela zlepšila nabídka. A třeba různá škvarková sádla s bylinkami nebo jablky (mají u nás u obslužného pultu v Kauflandu) jsou výborná.

phanny: Bohužel, z dob Fida jsem si nearchivoval vůbec nic, já blbec.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.10.2009 16:00  14512
vajíčko je hnus skoro obecně :) (pro mne)
chleba opečenej v topinkovači do polívky nedávám - rychleji se rozmočí a já mám ráda, když křupe
sádlo mám moc ráda - a třeba škvarkové placky přímo zbožňuju; ale vždycky jsem měla ráda to doma vyškvařené. Kupovanému moc nevěřím...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.10.2009 20:29  14511
česnečkaKdysi v dobách Fidonetu, v rámci COOKING.42 prošel recept na česnečku se šalvějí, Scalexi neschoval si ho?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 1.10.2009 19:33  14510
teda ja tam ty brambory radsi v celku

a spenat, jo, vajicko ve spenatu je obdobnej hnus jako v polivce. to bych blil
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.10.2009 18:35  14509
a do česnečky k bramborám sůl - samozřejmě
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.10.2009 18:34  14507
Česnečka (rozvádím anketu)dávám chleba opečený v topinkovači - tedy bez tuku - není osmažený

a česnečka - vařím brambory na kostičky, sádlo, troška majoránky + po vypnutí do toho navalím hromadu rozetřenýho česneku a brambory rozmačkám. Sobě a klukovi dávám někdy sýr - toustový, rozpustí se docela a polívka je bílá. Opečený chleba si do toho ulamujeme.

Z vajíčka v polívce (špenátu) bych blinkala. Rozšmrdlaný sražený vajíčka mi nevadí jedině snad v leču - ale to je trochu jiná konzistence.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt