Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
cova 5.10.2009 15:31  14529
RoyalStačilo říct, že Ti prostě "chutná"... :-)
shelle Shelle - Good Service 5.10.2009 13:24  14528
kvitko [14527]: On si halloumi doma dela sam a zakopava do zeme, autenticky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.10.2009 13:23  14527
RoyalTys to jedl, že se tak třeseš odporem?.-))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2009 12:56  14526
kvítkoOno jídlo "na kšeft" se trochu liší od toho, které si dělám pro sebe, že.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.10.2009 12:47  14525
No, nepředpokládám, že by zrovna na Krétě nevěděli co činí:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2009 12:45  14524
zblunceNo, je otázka (jak píšu),
- co použili za sýr
- v čem to omatlali

Zkrátka asi tak: halloumi horké právě sundané z grilu je referenční pochoutka. Ovšem surovina musí být kvalitní.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.10.2009 12:28  14523
Royal [14522]: myslis, ze jsem par kousku nesnedla samostatne?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2009 12:25  14522
ShelleTak já doufal, že i certifikovaný odborník na halloumi pochopí, že jsem tím chtěl naznačit prostou skutečnost, že výborný salátek s vynikající koprovou zálivkou může drobátko zamaskovat chuť vlastního sýra - až natolik, že dotyčnému přijde sýr téměř nezáživný.
Jistě nemá smysl psát, že chuť (nejen) této pochoutky by bylo dobré znát bez dalších přísad, aby pak bylo možno psát o tom, jak to chutná s těmi přísadami.
shelle Shelle - Good Service 5.10.2009 12:05  14521
Chapu, ze ne kazy muze byt odbornik na halloumi, ale halloumi v salatu je naprosto normalni. Stejne tak do omelety, sendvice, kamkoli.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2009 11:49  14520
Halloumi -salát? -zálivka?
Tak možná, že vlastně dodnes nevíš, jak halloumi chutná, nebo ti prodali nějakou srágoru.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.10.2009 09:46  14519
tak jsem si na Krete dala salat s grilovanym halloumi - bylo to dobre, ale nejak nic, po cem bych silela :-( zato zalivka byla naprosto vynikajici, s cerstvym koprem...
shelle Shelle - Good Service 4.10.2009 17:39  14518
500, ne 550
shelle Shelle - Good Service 4.10.2009 17:28  14517
Namatkou sjem nasla asi 4 ruzne a vsude bylo 550g tvarohu a 250g masla. Me to zarazilo, no.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.10.2009 16:58  14516
ShelleJak pro koho:-) Co na to obdobné recepty? Taky maj tunu másla?
shelle Shelle - Good Service 4.10.2009 12:40  14515
Misa RezyNasla jsme si na netu ted recept a to fakt do toho tvarohu prijde cele maslo? Neni to hrozne moc?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt