Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.10.2009 10:44  14531
kvitkoNevím, jestli jsem jedl to, co ty. Ale salát na Krétě jsem nejedl určitě.
Netřesu se odporem, to platí obecně, že jídlo na kšeft bývá spíš ošizené proti tomu, co si uvařím (připravím) sám.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 6.10.2009 09:47  14530
IMHO Kréta a halloumi zase tak moc dobře k sobě nepasuje. Ani jednou jsem je tam neviděl. Tam spíš Graviera:-)
cova 5.10.2009 15:31  14529
RoyalStačilo říct, že Ti prostě "chutná"... :-)
shelle Shelle - Good Service 5.10.2009 13:24  14528
kvitko [14527]: On si halloumi doma dela sam a zakopava do zeme, autenticky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.10.2009 13:23  14527
RoyalTys to jedl, že se tak třeseš odporem?.-))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2009 12:56  14526
kvítkoOno jídlo "na kšeft" se trochu liší od toho, které si dělám pro sebe, že.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.10.2009 12:47  14525
No, nepředpokládám, že by zrovna na Krétě nevěděli co činí:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2009 12:45  14524
zblunceNo, je otázka (jak píšu),
- co použili za sýr
- v čem to omatlali

Zkrátka asi tak: halloumi horké právě sundané z grilu je referenční pochoutka. Ovšem surovina musí být kvalitní.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.10.2009 12:28  14523
Royal [14522]: myslis, ze jsem par kousku nesnedla samostatne?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2009 12:25  14522
ShelleTak já doufal, že i certifikovaný odborník na halloumi pochopí, že jsem tím chtěl naznačit prostou skutečnost, že výborný salátek s vynikající koprovou zálivkou může drobátko zamaskovat chuť vlastního sýra - až natolik, že dotyčnému přijde sýr téměř nezáživný.
Jistě nemá smysl psát, že chuť (nejen) této pochoutky by bylo dobré znát bez dalších přísad, aby pak bylo možno psát o tom, jak to chutná s těmi přísadami.
shelle Shelle - Good Service 5.10.2009 12:05  14521
Chapu, ze ne kazy muze byt odbornik na halloumi, ale halloumi v salatu je naprosto normalni. Stejne tak do omelety, sendvice, kamkoli.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2009 11:49  14520
Halloumi -salát? -zálivka?
Tak možná, že vlastně dodnes nevíš, jak halloumi chutná, nebo ti prodali nějakou srágoru.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.10.2009 09:46  14519
tak jsem si na Krete dala salat s grilovanym halloumi - bylo to dobre, ale nejak nic, po cem bych silela :-( zato zalivka byla naprosto vynikajici, s cerstvym koprem...
shelle Shelle - Good Service 4.10.2009 17:39  14518
500, ne 550
shelle Shelle - Good Service 4.10.2009 17:28  14517
Namatkou sjem nasla asi 4 ruzne a vsude bylo 550g tvarohu a 250g masla. Me to zarazilo, no.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt