Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.10.2009 08:32  14544
No, já to beru tak, že na jídle za jedno Euro je potřeba vydělat aspoň jedno Euro. Když je to za deset či za dvacet, už je situace jiná. A taky hodně záleží na tom, kde to je, kdo to je atd.

Podivuhodná úvaha.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.10.2009 08:19  14542
vinylNo, já to beru tak, že na jídle za jedno Euro je potřeba vydělat aspoň jedno Euro. Když je to za deset či za dvacet, už je situace jiná. A taky hodně záleží na tom, kde to je, kdo to je atd.

Kolegové jachtaři třeba už vědí, ve které maríně přistát a kam jít na jídlo a naopak, kterému podniku se raději vyhnout. Jistě podobné databáze mají třeba kamioňáci atd.
Ne paušalizovat nejde, máš pravdu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.10.2009 08:13  14541
RoyalTakhle to paušalizovat nemůžeš.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.10.2009 08:08  14540
AnkaV Řecku asi jo. Ale i tam zřejmě bude platit, že co je na kšeft je horší, než to, co si udělám pro sebe.
Aneb na dobré lasagne musíš do Doks a ne do Chorvatska či Itálie. :o))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.10.2009 08:05  14539
kvitko, WronskiZaměstnavatel mě chrání před závadným obsahem těchto webů.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 7.10.2009 19:49  14538
Wronski [14536]: A ve čtvrtém dílu je výživná pani majitelka s výmluvnym tričkem.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.10.2009 18:06  14537
Royal [14531]: Moje zkušenosti z Řecka praví, že ve většině restaurací se najíš fakt dobře a neošizeně. Nesrovnávej se závodkovým stylem našich kuchařů.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 7.10.2009 15:39  14536
radsi takto: http://prima.stream.cz/category/215
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.10.2009 13:05  14535
RoyalAno šéfe - některé díly jsou obzvlášť výživné:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.10.2009 11:49  14534
Jonojo, mám v tom už maglajz.
Sakra, ještě, že nevím, co je Ano šéfe.
HM, V NAŠÍ ZEMI JSOU ZASE NAOPAK NĚKDY I DOBRÁ JÍDLA.
zasranej kapsluk...

Ale jestli jsi nic nejedla, tak si běž honem něco vzít, nebo se ti udělá špatně od hladu...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.10.2009 11:36  14533
RoyalJá nic nejedla! Čti pořádně:-)) A klepat odporem bysme se měli spíš v naší zemičce, stačí občas kouknout na Ano šéfe.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.10.2009 10:47  14532
CovaNe, to nestačilo. Chtěl jsem říct, že může vedle sebe existovat halloumi (či jakékoliv jídlo) připravené dobře nebo špatně.
Že svíčková od manželky kuchařky chutná líp, než svíčková ze závodky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.10.2009 10:44  14531
kvitkoNevím, jestli jsem jedl to, co ty. Ale salát na Krétě jsem nejedl určitě.
Netřesu se odporem, to platí obecně, že jídlo na kšeft bývá spíš ošizené proti tomu, co si uvařím (připravím) sám.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 6.10.2009 09:47  14530
IMHO Kréta a halloumi zase tak moc dobře k sobě nepasuje. Ani jednou jsem je tam neviděl. Tam spíš Graviera:-)
cova 5.10.2009 15:31  14529
RoyalStačilo říct, že Ti prostě "chutná"... :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt