Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.10.2009 19:22  14555
VandaJe to tak, cuketa delší 10-15cm patří uskladnit na kompost. Hned vedle patizonů.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.10.2009 18:32  14554
jsem si to nemohla odpustit, no... a to jsem se přitom zamilovala do minicuketek ogrilovaných vcelku v nějaké zajímavé marinádě - ale recept jsem si netroufla vyloudit - nevládnu natolik dobře řečtinou ani angličtinou :)

imho je to jako dýně nebo okurek - to prostě neuskladníš, jen zavařit by se to dalo
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.10.2009 18:30  14553
(nejlíp se uskladní v kompostu)
bosorka 13.10.2009 18:26  14552
Nemáte někdo zkušenost s uskladněním cukety? Mohla by se dát do mrazáku?
nenufer 9.10.2009 10:16  14551
Lenze cena jidla sa neda kalkulovat z hyper nabidek :-) To mozu byt tak obedne menu ked je majitel/provozny rozumny a vie si to sledovat
shelle Shelle - Good Service 8.10.2009 17:27  14550
phanny [14549]: Ono asi bude zalezet, jak kvalitni suroviny kupuji.

Treba mam docela preheld o cerstvych rybach, nebo mela jsem, a tam jsouty rozdily docela velke, pokud to hyper neda do akce.

phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.10.2009 17:08  14549
Shelle [14548]: Myslíš že mají restaurace o tolik levnější suroviny než hyper/super? Ani náhodou. Spíš toho v restauraci dostaneš míň než si myslíš. U jídla za 100 tvoří cena surovin 30.

Obvyklý poměr nákladů bývá 30% suroviny, 20% mzdy, 10% nájem, +-10%, záleží na typu podniku.
shelle Shelle - Good Service 8.10.2009 16:49  14548
phanny [14547]: Se ted snazim vypocitat, jak moc levne / draze varim, kdyz si sectu suroviny a kolik za to platim v restauraci a nemuzu se dopocitat.

ALe je fakt, ze tech 30% se asi mysli cena, co maji v restauraci, coz ja v hyper nikdy nedostanu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.10.2009 16:46  14547
RoyalZa normální se považuje, pokud cena surovin v prodávaném jídle tvoří 30% ceny.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.10.2009 08:50  14546
AnkaNo, musíš to brát s nadsázkou - snad už mě trochu znáš?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.10.2009 08:38  14545
RoyalZaměstnavatel je sketa:-) Tak jestli máš TV, každé úterý večer na Primě.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.10.2009 08:32  14544
No, já to beru tak, že na jídle za jedno Euro je potřeba vydělat aspoň jedno Euro. Když je to za deset či za dvacet, už je situace jiná. A taky hodně záleží na tom, kde to je, kdo to je atd.

Podivuhodná úvaha.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.10.2009 08:19  14542
vinylNo, já to beru tak, že na jídle za jedno Euro je potřeba vydělat aspoň jedno Euro. Když je to za deset či za dvacet, už je situace jiná. A taky hodně záleží na tom, kde to je, kdo to je atd.

Kolegové jachtaři třeba už vědí, ve které maríně přistát a kam jít na jídlo a naopak, kterému podniku se raději vyhnout. Jistě podobné databáze mají třeba kamioňáci atd.
Ne paušalizovat nejde, máš pravdu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.10.2009 08:13  14541
RoyalTakhle to paušalizovat nemůžeš.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.10.2009 08:08  14540
AnkaV Řecku asi jo. Ale i tam zřejmě bude platit, že co je na kšeft je horší, než to, co si udělám pro sebe.
Aneb na dobré lasagne musíš do Doks a ne do Chorvatska či Itálie. :o))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt