Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marienka Marienka 14.10.2009 19:27  14578
Kvitko - jo to je ona. Pisou tam, ze je vhodna ke skladovani. Snad bude i vhodna k jidlu:) Ale furt nevim, co s ni udelam.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.10.2009 18:43  14577
MarienkaTato ředkev?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.10.2009 17:53  14576
Nemohli byste opustit téma těch nechutných hmot a začít zase o jídle? V pondělí jsem měla vepřovou panenku špikovanou mandlemi a jako fakt to nebyl blbej nápad!
shelle Shelle - Good Service 14.10.2009 15:41  14575
AntoninChci si objednat nejake korenicko, maji nejake novinky, o kterych bych mela vedet?
marienka Marienka 14.10.2009 13:15  14574
Mam tu nejakou zeleninu, zvenku vypada jako repa, ale uvnitr neni cervena, ale bila, tvrda. Co to je a co byste s tim delali?
myslela jsem redkev, ale ta by asi enbyla kulata?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.10.2009 12:45  14573
vyborna byla lehce osmahla, na kosticky krajena cuketka s paprikou a rajcaty jako priloha ke grilovanymu fileti
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.10.2009 12:35  14572
"chuťově famózní" je v případě cuket trochu silné vyjádření, ale souhlasím, že cuketa může být moc dobrá. Třeba jen tenké plátky marinované v olivovém oleji, nebo na pánvi rychle orestavaná a přidaná do rizota. Teď žena koupila tuřín. To jsem nikdy neměl, ale Gordon má s ním asi dva recepty, tak jsem docela zvědav.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.10.2009 12:28  14571
covece, cuketak mi desne chutna s kysanou smetanou ve ktery sou nakrajeny rozlicny bylinky
scalex Scalex 14.10.2009 08:45  14570
Já se třeba můžu utlouct po cuketových řezech (takovej vlhčí perník, zkoušel jsem to i se strouhaným jablkem a cuketová verze mi přišla lepší), cukeťácích (bramboráky z cuket) nebo cuketovém "zelí" jako příloze k masu. Říkat, že "originál bramborák nebo zelí je lepší" je bezpředmětné, ta chuť je prostě jiná a já sám nedokážu říct, co je lepší nebo horší. Podstatné pro mě je, že jak bramborák, tak cukeťák jsou chuťově famózní.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.10.2009 07:51  14569
phanny tu kdysi poznamenal myšlenku, která jakoby mi z huby vypadla: Jakýkoliv jídlo s patizonem je lepší bez patizonu.
S cuketama to bude podobný, ač jednu výjimku znám. Dostal jsem darem sklenici slanečků z cukety. Chuť stejná, akorát to neškrábalo. Škoda, že z dárce nemůžu vymámit recept.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.10.2009 22:15  14568
z prerostlejch cuket sou dobry (pul napul s bramborama) bramboraci
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.10.2009 21:45  14567
ShelleNaložen na kyselo není špatný, ale okurka je lepší.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.10.2009 21:07  14566
A co s tím uchováním? Nejde to nějak ogrilovat, naložit do oleje nebo tak něco?:-)
shelle Shelle - Good Service 13.10.2009 20:30  14565
phanny [14564]: A co maly patizon?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.10.2009 20:12  14564
ScalexHele, cuketa, pokud je do 15 cm je naprosto výtečná delikátní a nezastupitelná zelenina. Dvoukilová a půlmetrová cuketa je prima hnojivo.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt