Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.10.2009 16:55  14614
vinyl [14612]: Právě že ten entrecote tam baštím vždycky, chtěl jsem změnu - a chutnala. Je to úplně jiné maso než Argentina, ale i tak má výraznou chuť, jen velmi delikátní. Rozhodně je k tomu potřeba velmi lehké červéné.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2009 12:43  14613
Jo, tak to je jasné. A tu souvislost s Charolais vidím právě v tom, že z naší krávy stejk neuděláš jinak, než ze svíčkové, tedy ten krvavý musí být z jiného žvížete.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.10.2009 11:50  14612
RoyalMedium rare, možná spíš rare, čili krvavější. Nesouvisí to se Charolais. Pravdou ovšem zůstává, že u běžného českého hovězího jde steak udělat jen z té svíčkové, jinak je to podešev resp. žvýkačka. Hlavním problémem je vyzrátí masa, které je nedostatečné, kdysi jsme tady o tom mluvili. Další věcí je způsob porcování.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2009 10:02  14611
vinylMluvíš o steaku jakého stupně propečení? Na krvavější bych já raději tu svíčkovou. Charolais ovšem neznám a v tom asi bude jádro mého nepochopení.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.10.2009 09:46  14610
RoyalSvíčková obecně mi přijde o chlup méně chuťově zajímavá než steak z jiných částí. Takže když můžu volit...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2009 09:35  14609
vinyla co ti provedla svíčková z Charolais?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.10.2009 09:33  14608
royalaha, tak to doporučuju :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2009 09:32  14607
vinylJá myslím to zvíře, né hospodu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.10.2009 08:38  14606
phannyMáš pravdu, koukám na Pasta Fresca, kde jsem si onehdá steak dával, a jihočeské Charolais tam mají. Bohužel jen svíčkovou a ta mě moc nebaví, je potřeba se naučit na steaky naporcovat celý zvíře. Tuším, že jsem skončil u jihoamerického entracotu.

Royal: vážně nedoporučuji
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.10.2009 19:35  14605
vinyl [14603]: Z nějakého jihočeského charolais vařej v Ambiente a je to moc dobré (ambiente Liberec, měsíc zpátky).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 21.10.2009 11:08  14604
bílá kráva vypadá jedle.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.10.2009 09:02  14603
Po dlouhý době jsem zas včera viděl díl. Docela dobrý dělat dvě hospy najednou. Ten s vlastním chovem Charolais je vážně jouda. Má exkluzivní surovinu a takhle jí zabíjí. Na to by stačilo maličko použít hlavu. Jesrli ho to Pohlreich trochu naučí, uděláme si výlet na Šumavu. Charolais dělají v Praze u Bílý Krávy, ale jsou drahý a posledně (asi 2 roky) stálo jídlo vyloženě za prd.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.10.2009 17:47  14602
Maminko, kup mi houpacího koníka!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.10.2009 17:08  14601
Co by řek? Ty vole, kruciprdel:-))
gvi 20.10.2009 15:06  14600
Co by na to řekl Pohlreich?

i ostatní sekce jídelníčku jsou podobně "nápadité"

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt