Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.11.2009 09:11  14651
Johnny: Koření vždy až na talíři, případně pepř, někdy tymián a olivový olej do marinády. Já nesolím vůbec, jen pepř až na talíři.

Shelle: musíš bejt tvrdá a po 4 minutách na pánvi to prostě sundat. za předpokladu tak 2-3 cm steaku. Když to máš well done, alobal netřeba, protože stejně nemá co vytéct, ten alobal je hlavně kvůli krvi, když to máš rare, aby se vstřebala.

Royal: trochu olivového oleje
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.11.2009 06:52  14650
vinylKolik a jaký tuk dáváš?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.11.2009 06:52  14649
phannyNa dobré maso netřeba žádného koření.
Zlatá slova. Ale stejně se většinou neubráním a trošku to opepřím. Vždycky mám dojem, že pepř tu chuť masa ještě pozvedne.
shelle Shelle - Good Service 2.11.2009 13:51  14648
Ha, on to tu psal na panenku. Dat pak do trouby na pet minut a pak alobal. h
johnny10 2.11.2009 13:51  14647
Shelleok, dik!
shelle Shelle - Good Service 2.11.2009 13:48  14646
Soli se na taliri.
johnny10 2.11.2009 13:46  14645
phannya co to soleni?

Shelle: jakoze to zprudka nechas zatahnout a pak jeste do trouby? u steaku to neznam.
shelle Shelle - Good Service 2.11.2009 13:39  14644
phanny [14642]: Dela manzel, delat to ja, je to over over-well-done. A nakrojujeme vzdy. Teda medailonky z panenky uz ne, ale ty steaky jo.

Ale delame ted hodne, jak jsi kdysi radil ty nebo vynil - na panvi prudce rychle, v troube a v alobalu (i kdyz alobal fazi nekdy vynechavame z duvodu zravosti).
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.11.2009 13:34  14643
johnny10 [14640]: Na dobré maso netřeba žádného koření.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.11.2009 13:33  14642
Shelle [14641]: Dodělat to lze vždy. Zpátky už to nejde. Takže klidně překroj a zjisti :-)
shelle Shelle - Good Service 2.11.2009 11:28  14641
vinyl [14639]: Ja mam vzdy trauma, ze to bude syrove. ALe uz asi prechazim z hodne well done na medium.
johnny10 2.11.2009 11:26  14640
vinyla solis/korenis to az hotove, nebo pred smazenim? nekde jsem cetl, ze se to ma zasadne solit az na taliri, korenit pry klidne predem.
popr. jake koreni na to davas?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.11.2009 11:21  14639
johnnyNormální Tefal pánev, jen hodně velká (32 cm) není ani hrbolatá. Není třeba se obávat. Téměř libovolné jihoamerické hovězí jde použít na steaky. Na medium vyhoví 2 minuty po každý straně, já radši krvavější, tak dávám 1,5 minuty, Pak zabalit na 2 minuty do alobalu, aby se krev vstřebala a podáváme. Třeba s gratinovanýma bramborama.
johnny10 2.11.2009 10:41  14638
vinylna ty steaky, jakou panev pouzivas? ja bych chtel zacit delat steaky doma, ale nejak se k tomu nemuzu dokopat, protoze u nas se hovezi nikdy moc nevarilo. ale kdyz jsi sem dal super tip na maso, tak bych to mohl zkusit.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.11.2009 10:22  14637
Když jsme byli u těch steaků. Minulý týden jsme koupili v Makru chlazené jihoamarické hovězí zadní. Býk byl poražen před třemi měsíci. Máso nádherně jemné. První den jsme ho udělli jako nudličky na raklet, druhý den vynikající steaky, třetí den roastbeef,ten zbyl ještě na dnešek. Vše výborné, steaky krvavé, rostbeef snad nejlepší co jsme jedli. To vše ze zadního, za super cenu 250kč/kg.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt