Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.11.2009 10:39  14655
Ještě jsem laškoval s myšlenkou zkusit lůj, ale tak statečný nejsem...:o)) Přece jenom stejk není kobliha. (A ta se jak každý ví má dělat na loji.)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.11.2009 09:05  14654
RoyalSádlo jsem nezkoušel, ale zkus a poreferuj, myslím, že by to mohlo být zajímavé.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.11.2009 21:13  14653
vinylMyslíš, že sádlo by se nehodilo?
johnny10 3.11.2009 09:23  14652
vinyldik!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.11.2009 09:11  14651
Johnny: Koření vždy až na talíři, případně pepř, někdy tymián a olivový olej do marinády. Já nesolím vůbec, jen pepř až na talíři.

Shelle: musíš bejt tvrdá a po 4 minutách na pánvi to prostě sundat. za předpokladu tak 2-3 cm steaku. Když to máš well done, alobal netřeba, protože stejně nemá co vytéct, ten alobal je hlavně kvůli krvi, když to máš rare, aby se vstřebala.

Royal: trochu olivového oleje
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.11.2009 06:52  14650
vinylKolik a jaký tuk dáváš?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.11.2009 06:52  14649
phannyNa dobré maso netřeba žádného koření.
Zlatá slova. Ale stejně se většinou neubráním a trošku to opepřím. Vždycky mám dojem, že pepř tu chuť masa ještě pozvedne.
shelle Shelle - Good Service 2.11.2009 13:51  14648
Ha, on to tu psal na panenku. Dat pak do trouby na pet minut a pak alobal. h
johnny10 2.11.2009 13:51  14647
Shelleok, dik!
shelle Shelle - Good Service 2.11.2009 13:48  14646
Soli se na taliri.
johnny10 2.11.2009 13:46  14645
phannya co to soleni?

Shelle: jakoze to zprudka nechas zatahnout a pak jeste do trouby? u steaku to neznam.
shelle Shelle - Good Service 2.11.2009 13:39  14644
phanny [14642]: Dela manzel, delat to ja, je to over over-well-done. A nakrojujeme vzdy. Teda medailonky z panenky uz ne, ale ty steaky jo.

Ale delame ted hodne, jak jsi kdysi radil ty nebo vynil - na panvi prudce rychle, v troube a v alobalu (i kdyz alobal fazi nekdy vynechavame z duvodu zravosti).
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.11.2009 13:34  14643
johnny10 [14640]: Na dobré maso netřeba žádného koření.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.11.2009 13:33  14642
Shelle [14641]: Dodělat to lze vždy. Zpátky už to nejde. Takže klidně překroj a zjisti :-)
shelle Shelle - Good Service 2.11.2009 11:28  14641
vinyl [14639]: Ja mam vzdy trauma, ze to bude syrove. ALe uz asi prechazim z hodne well done na medium.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt