Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.11.2009 20:42  14695
Jo, takovej ten parní hrnec...? Taky by mě zajímalo.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.11.2009 18:58  14694
jinak nezkousel jste nekdo uz parni fritezu? ted ji maji v makru v akci a premysleli jsme o ni jako o darku pro skorotchyni...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.11.2009 18:58  14693
vinyl [14668]: a jak ji varis?
shelle Shelle - Good Service 5.11.2009 18:20  14692
phanny [14691]: ALe ty chipsy jsou mnam, ty sni i manzel :) I kdyz je nezboznuje. A ted jsme meli nove nejake honey roast ham & cranberry, tak ty se take povedly. Nejvic kupujeme Tyrrells a Kettles.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.11.2009 18:06  14691
Shelle [14690]: Mě ty octové bramburky přijdou ještě horší než hranolky. Spousty anglických jídel miluju, ale toto... Marmite mi osobně jako taková hrůza nepřijde - prostě maggi v pastě - ale ten zase nesnese moje žena.
shelle Shelle - Good Service 5.11.2009 17:46  14690
phanny [14683]: U me take. ALe nevim, jestli to neni treba tim, ze do fritaku davaji lidi obycejnejsi olej nez na tu panev. I kdyz ja na smazene vseobecne nejsem.

A Scalex teda mluvil o bramburkach, ne hranolkach. I kdyz ano, v Anglii ocet na oboje. Ja ted dokonce koupila octovou sul :)

Btw urcite te potesi, ze se delaji uz i chipsy s marmitem, ale ty teda chutnaji i lidem, co Marmite ne.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.11.2009 17:06  14689
Foxka [14687]: Jo, moje žena taky, ale mně to přijde jak kyselé okurky se šlehačkou.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.11.2009 17:03  14688
Koukám, že tam není složení takže: arašídy drcené, fedygryk, paprika sladká i pálivá, hořčice, badyán aj. Co je fedygryk netuším:-))
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 5.11.2009 17:02  14687
Ocet si na hranolky k fish+chips dávám pokaždý a crisps salt+vinegar miluju :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.11.2009 17:01  14686
Mám doma koření, který nějak neumím využít. Jmenuje se arašidové maso. Co byste s ním provedli? Na orient moc nejsem, tak nevim:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.11.2009 16:58  14685
Scalex [14673]: :-) ocet na hranolky jsem taky nikdy nepochopil. Mimochodem další "parádní" anglická delikatesa se zove Marmite :-).
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.11.2009 16:55  14684
Friťák je jen na hranole a podobné bramborové výtvory.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.11.2009 16:54  14683
smaženíNa pánvi mi přijde chutnější než ve friťáku. Jak u řízku, tak u květáku. Nevím čím to je, ale vím že nejsem sám. V rakousku dokonce v některých hospodách u šniclů píšou "smaženo na pánvi".
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.11.2009 16:29  14682
Resp. otazka mela znit "jak smazite obaleny kvetak", tak :) Takze proste panev a vyssi vrstva oleje. OK, pisu si, az se mi nebude chtit tahat fritak :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.11.2009 16:22  14681
A ano, nejdřív lehce povařit ;o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt