Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marco Marco 28.11.2009 21:45  14863
Vanda : ne, to je normální že se člověk takovým věcem vyhýbá.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 28.11.2009 20:51  14862
AnkaJá přesunula klobásy na Štěpána a jíme je s bramborovou kaší.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.11.2009 19:32  14861
Ani ne, da se bez toho prezit celkem v pohode :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.11.2009 19:31  14860
ještě NIKDY jsem nejedla vinnou klobásu
dělám něco špatně? ;)
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 28.11.2009 16:44  14859
My z podkrkonoší vinnou klobásu obalujeme jemně v hladké mouce až po tom co ji stočíme do spirály a propíchneme špejlí. Děláme ji zásadně na másle s trochou oleje. Mouka spevní střívko a udělá super kůrčičku o výpečené máslo a šťávu je u nás boj. Samozřejmě myslím vinnou klobásu dělanou u nás z telecího, je před pečením růžová, voní a nemá s tou co se prodává s blbomarketech, která je bílá. Jo a děláme jen tu nejtenčí!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.11.2009 16:41  14858
Foxka [14857]: Ne druhou, my si to dáváme na jeden talíř ke kaprovi a salátu. Já zas nechápu, jak se někdo může na Štědrý den cpát řízkem.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 28.11.2009 16:09  14857
Já teĎ nechápu, jak jsme se mohli klobásami cpát u našich doma jako druhou štědrovečerní večeří někdy před půlnocí...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.11.2009 15:48  14856
Marco [14855]: Chudáci
marco Marco 28.11.2009 14:30  14855
klobásy obecně jsem nikdy nepochopil. My to neděláme.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.11.2009 14:21  14854
Mouku na klobáse jsem taky nikdy nepochopila, my to neděláme.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.11.2009 08:47  14853
Scalex [14851]: ja znam roladu plnenou naplni z vinnych klobas... namka :-)
triss triss 27.11.2009 22:20  14852
Sirin [14847]: aby při smažení měla kůrčičku
scalex Scalex 27.11.2009 22:11  14851
V případě pečení ji neobaluju v mouce, ale podkládám ji špejlemi (aby se nedotýkala dna pekáče) a podlévám vodou, v případě smažení ji obaluju v plnohodnotném trojobalu.

A k vinné klobáse jeden tip z posledního Apetitu: Vzít velké zelené olivy bez pecek, vinnou klobásu, tu vymáčknout a vycpat s ní ty olivy, pak je obalit v mouce, vajíčku a jemné strouhance (bez hrubých kousků) a osmažit ve velké vrstvě oleje nebo ve friťáku do zlatova (tak 2-3 minuty). Podává se ve sklenici s dlouhým napichovátkem. Vynikající!

Další variantou je smíchat feta sýr s jogurtem a kořením (v Apetitu píšou chilli, já dal koření podle své chuti) a taky to nacpat do těch oliv a obalit. Před smažením nechat 15-20 minut zatuhnout v lednici. Myslím, že s plněnými smaženými olivami budu co do náplní ještě nějakou dobu experimentovat.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.11.2009 21:56  14850
KřenovkaPokude je dobře udělaná, tak je mňamózní. Důležité je křen už moc nevařit. Na rozdíl od patizonu :-).
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.11.2009 21:52  14849
taky jsem ji nikdy neobalovala

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt