Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
johnny10 30.11.2009 10:08  14877
vinylpro nekoho znamena vinna klobasa, kapr a salat tradici. takze i kdyz mu tolik nechutna a umel by pripravit mnohem lepsi pokrmy, tak presto skonci na Stedry vecer s tim, co vzdycky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.11.2009 10:04  14876
Až před pár lety jsem zjistila, že vinná klobása na štědrovečerním stole není všude normální. Pro mě je to něco jako kapr a bramborový salát. Prostě tam odjakživa patří. Už jsme to na Lopuchu kdysi řešili a došli jsme k tomu, že je to poměrně krajová záležitost.

Obalovaného kapra také nepovažuji za vrchol kulinařiny, ba naopak, vlastně mi ani nechutná, ale Štědrý večer bez smaženého kapra by prostě nebyly Vánoce.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.11.2009 10:03  14875
No, on vlastně smaženej kapr taky nezní nijak svátečně:-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.11.2009 10:00  14874
Tak pokud je klobása vrcholem kulinářského umění dotyčného, tak chápu. Měl jsem ale za to, že z jídel, která nám chutnají, budeme na vánoce volit ta svátečnější, opulentnější, zajímavější, lepší.....Člověk je celý den doma, může udělat několik chodů a vyhrát si s tím, ne hodit klobásu na pánev.
gvi 30.11.2009 09:59  14873
teda já nevim, ale já si pamatuju doby, kdy snad jindy než na vánoce ani vinná klobása k dostáni nebyla...
scalex Scalex 30.11.2009 09:51  14872
Jíst takové jídlo na Vánoce pochopitelně trestuhodné není, pokud nám to jídlo chutná a chceme si ho na vánoce dát. Pokud nám na Vánoce chutná knäckebrot s hořčicí a gothajem, tak není trestuhodný ani on. Každému, co jeho huba žádá.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.11.2009 09:42  14871
Klobása je dobrý jídlo, když člověk přijde domů, má hlad a nechce se mu vařit. I když pro tento případ máme teď v lednici spíš Provolone. Jíst takové jídlo ovšem na vánoce je trestuhodné!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.11.2009 09:29  14870
Vinnou teda u nikoho známýho na vánoce neznám:-) Během roku jo, ale na vánoce? Ne.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 29.11.2009 16:27  14869
bohumiljuza [14868]: OK - pozvat se ráda nechám :))
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 29.11.2009 16:05  14868
Každý dle své chuti....vybojovali jste si - nejíte. Vando jednou tě na ně pozvu. Osobně nechápu proč to má závádějící název klobása když je to dlouhatánskej had. To i točeňák a bratislava jsou klobásy? Trampský cigáro je to stejný, taky to je nekonečný a není to klobása. Pro mě je klobása něco co je z obou stran uzavřené, délky cca 25cm. V jednom obchodě si paní stěžovala, že když vařila tu vinnou klobásu tak z ní zůstaly jen cucky!!!Dobrou choť - ta vám uvaří!
gvi 29.11.2009 12:01  14867
s bráchou jsme dlouhá léta bojovali o to, že na Štědrý den k obědu nemusíme vinné klobásky v mouce obalované, s kůrčičkou vypečené...
ullicnik ullicnik 28.11.2009 23:58  14866
fuj, na muj svátek jíst klobásy, to bych si nikdy neudělal :-(
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.11.2009 22:51  14865
když ono se TO ke mně ještě nikdy nedostalo :)
a experimentovat, která klobása na trhu je právě ta "dobrá", se mi taky moc nechce ;)

scalex Scalex 28.11.2009 21:52  14864
Vanda: děláš špatně. Já bych to na tvém místě alespoň ochutnal a pak se kvalifikovaně rozhodnul, jestli to ještě někdy v životě jíst nebo už to navždy nechat opodál. 8^)
marco Marco 28.11.2009 21:45  14863
Vanda : ne, to je normální že se člověk takovým věcem vyhýbá.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt