Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marco Marco 30.11.2009 12:35  14886
o tom že je na klobáse něco tradičního slyším naprosto upřímně dnes poprvé v životě - a jsem opravdu neskutečně šťasten, že mne ta tradice minula.
Ono dost na tom že jsem musel polovinu života konzumovat maminčin bramborovej salát s tunama majonézy.
Co se kulinářských tradic týče z mého pohledu je nejkrásnější knedlíčková polévka a husa se zelím a knedlíkem na Štěpána.
gvi 30.11.2009 11:55  14885
phannyadventní duchovní obnova místního společenství salesiánů spolupracovníků;-))

ale pojedu tam jedině v případě, že slečnám z mého oddílku se nebude chtít na výpravu nebo bude hnusně (a na skautskou výpravu musí být fakt hnusně, aby nebyla) ;-)
shelle Shelle - Good Service 30.11.2009 11:12  14884
Ja mam teda klobasu zazitou jako tradicni, ale moc jsme ji nemivali, urcite teda ne na Stedry den, protoze to je cely den "jakoze" pust a vecer rybi polivka, kapr, salat, Pak zavin s cukrovim a cajokavou.

Gvi OT, co v Rumburku?
gvi 30.11.2009 10:56  14883
phannyvždyť však, u nás na severu...;)

jestli mi to na těch 5%, co mám naději, v sobotu vyjde a pojedu do Rumburka, tak se snad navečer u vás ve Varnsdorfu zastavím...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.11.2009 10:54  14882
Klobásajest tradiční i u nás na severu. Já ji teda nemusím, ani kapra, ale na rodinné tabuli byla vždy, rodiče ji zbožňovali.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.11.2009 10:49  14881
TigoNedostatek disciplíny!
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 30.11.2009 10:43  14880
Hlásím se ke klobásové tradici. Kapr, řízky, klobása, salát - normálka štědrovečerní jídlo. U nás jsme zase nedělali kubu, čočku, ani kačenu další dny pak.
Na Štědrý den už zmíněné, druhý den zbytky (že jich vždycky bylo), další pak svíčková. U sebe jsem to vylepšila tak, že třetí den odjíždíme po příbuzných, nechť si nás nakrmí. :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.11.2009 10:30  14879
Ale lze.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.11.2009 10:11  14878
Tak to omluva, tradice je něco jiného, netušil, jsem, že někde je klobása tradice. Smaženýho kapra taky nelze vynechat!
johnny10 30.11.2009 10:08  14877
vinylpro nekoho znamena vinna klobasa, kapr a salat tradici. takze i kdyz mu tolik nechutna a umel by pripravit mnohem lepsi pokrmy, tak presto skonci na Stedry vecer s tim, co vzdycky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.11.2009 10:04  14876
Až před pár lety jsem zjistila, že vinná klobása na štědrovečerním stole není všude normální. Pro mě je to něco jako kapr a bramborový salát. Prostě tam odjakživa patří. Už jsme to na Lopuchu kdysi řešili a došli jsme k tomu, že je to poměrně krajová záležitost.

Obalovaného kapra také nepovažuji za vrchol kulinařiny, ba naopak, vlastně mi ani nechutná, ale Štědrý večer bez smaženého kapra by prostě nebyly Vánoce.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.11.2009 10:03  14875
No, on vlastně smaženej kapr taky nezní nijak svátečně:-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.11.2009 10:00  14874
Tak pokud je klobása vrcholem kulinářského umění dotyčného, tak chápu. Měl jsem ale za to, že z jídel, která nám chutnají, budeme na vánoce volit ta svátečnější, opulentnější, zajímavější, lepší.....Člověk je celý den doma, může udělat několik chodů a vyhrát si s tím, ne hodit klobásu na pánev.
gvi 30.11.2009 09:59  14873
teda já nevim, ale já si pamatuju doby, kdy snad jindy než na vánoce ani vinná klobása k dostáni nebyla...
scalex Scalex 30.11.2009 09:51  14872
Jíst takové jídlo na Vánoce pochopitelně trestuhodné není, pokud nám to jídlo chutná a chceme si ho na vánoce dát. Pokud nám na Vánoce chutná knäckebrot s hořčicí a gothajem, tak není trestuhodný ani on. Každému, co jeho huba žádá.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt