Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.12.2009 20:18  14904
Ano, šéfe!Tak na primě začínají reprízovat.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.12.2009 18:06  14903
Jako tradičně každý rok je u nás ke snídani vánočka, k obědu zelňačka a večer bramborový salát a něco z ryby a kuřecí řízky (kluk odmítal rybí maso). Letos koketuju s myšlenkou, že to bude pstruh nebo losos, protože na to už jsem párkrát přesvědčila i kluka - pstruha sice onípal, ale lososa už slupne jako nic :)

Jen si říkám, že losos a brsalát je trošku barbarská kombinace... nu což, do štědrovečerní večeře ještě nějaká chvilka zbývá a třeba se tu něčím inspiruju :)

No a druhý den - jako každý rok - jezdíme k rodičům na kachní double - dvě kačky, dva druhy zelí a dva druhy knedlí :)
Scházíme se tam ještě s rodinou mojí sestry (rozšířenou už o přítele její dcery). Mňam. Kačenky beru z domácího dvorku od kamarádky. Takže jsou čerstvé a nemražené.

Zlaté prasátko mě naštvalo už v dětství. Nikdy se mi - mrcha - neukázalo, i když jsem se týrala hlady celý den ;) Takže má utrum.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.12.2009 09:48  14902
Já už jsem to sem myslím psala, ale manžel kdysi prohlásil, k čemu že je mu jakási vidina zlatého prasete, že on se spokojí s tím normálním a zavedl tradici štědrodenního ovaru. Takže u nás v tento čas páchá zlatý čuník sebevraždu. :-)
scalex Scalex 1.12.2009 09:47  14901
Já nemuším, já jedno pěkně vyžraný vidím každý den v zrcadle. 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.12.2009 09:41  14900
ScalexJák k obědu? Ty nechceš vidět zlatý prasátko?
scalex Scalex 1.12.2009 09:17  14899
U nás bude k obědu vinná klobása, polévka z lososa, lososáky (takové "bramboráky" z těstíčka a lososích zbytků) a večer pro změnu losos marinovaný v pomerančové šťávě a k němu bramborové chipsy (míněno domácí... tenké plátky pečené v troubě) a jako předkrm asi dáme carpaccio.
johnny10 1.12.2009 08:22  14898
mufloneksame here..+ teda rybi polevka s krutony k tomu obedu
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 30.11.2009 21:22  14897
Včera večer jsem pekla první várku perníků. Vrazím do trouby a chvilku před dopečením potírám žloutkem, podruhé potírám po vytažení z trouby. Včera se mi z nepochopitelného důvodu na některých kouskách po druhém natření objevil jakýsi bílý humus. Jenom na nějakých kouskách.. Co mohlo být špatně?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 30.11.2009 19:51  14896
ad vinná klobásaU nás se jí na štědrý den k obědu.o) K večeři je tradiční smažený kapr, bramborový salát a k tomu sýrové smaženky.o)
ullicnik ullicnik 30.11.2009 15:09  14895
v remosce :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.11.2009 14:14  14894
udělej jen husí stehno :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.11.2009 14:00  14893
kvitko [14891]: Buď ráda, že ho nemáš:) S troubama jsou jen starosti.
gvi 30.11.2009 13:53  14892
Marcosem myslela způsob úpravy, nééé?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.11.2009 13:38  14891
Ještě mít troubu na tu husu ...
marco Marco 30.11.2009 13:08  14890
gvi : ".. Liší se nějak svatoštěpánská a svatomartinská husa.."
ano. Jedna se sežere na Štěpána a druhá na Martina.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt