Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gvi 2.12.2009 09:02  14912
lidi, prosím poradit... když se linecký vykrájí, dá na plech... maže se vajíčkem než jde do trouby nebo ne?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.12.2009 08:54  14911
Na Vánoce já rád štiku. Když vyloudím kousek u nějakého rybáře.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.12.2009 08:49  14910
KlobásaVždy v čase kolem Vánoc se u nás tak tři kila snědí. Já si ze "slušnost" (čti ze zvědavosti) vždycky udloubnu deseticentimetrový kousíček. Protože co kdyby mi to třeba začalo chutnat...? (Hm, ještě nezačalo.)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.12.2009 08:45  14909
Aha, díky za info, asi musí Pohlreich taky někdy vařit :-)
johnny10 2.12.2009 08:25  14908
vinyldruha serie skoncila tou skolni jidelnou. ted bude uz jen jeden specialni vanocni dil a pak az dalsi serie nekdy pristi rok...nahodou to je dobra cesta, aspon se to hned neokouka
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.12.2009 08:23  14907
ankavšiml jsem si, docela mě překvapilo, to nemaj natočený nic novýho?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.12.2009 20:54  14906
bohumiljuza [14905]: no ja si ji jednou chtela koupit v hypernove a rekli mi, ze se v lete nedela...
bohumiljuza bohumiljuza Music Is The Best ! 1.12.2009 20:49  14905
ad vinná klobásaVelice správně zde někdo poznamenal, že vinná klobása byla k dostání jen v zimě kolem vánoc. Správně! protože je dělána z telecího masa a vína a za tepla se bere rychle cestou k popelnici. Tady je vidět z čeho že je dělána pokud se dá sehnat celý rok. Howg kolbáso!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.12.2009 20:18  14904
Ano, šéfe!Tak na primě začínají reprízovat.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.12.2009 18:06  14903
Jako tradičně každý rok je u nás ke snídani vánočka, k obědu zelňačka a večer bramborový salát a něco z ryby a kuřecí řízky (kluk odmítal rybí maso). Letos koketuju s myšlenkou, že to bude pstruh nebo losos, protože na to už jsem párkrát přesvědčila i kluka - pstruha sice onípal, ale lososa už slupne jako nic :)

Jen si říkám, že losos a brsalát je trošku barbarská kombinace... nu což, do štědrovečerní večeře ještě nějaká chvilka zbývá a třeba se tu něčím inspiruju :)

No a druhý den - jako každý rok - jezdíme k rodičům na kachní double - dvě kačky, dva druhy zelí a dva druhy knedlí :)
Scházíme se tam ještě s rodinou mojí sestry (rozšířenou už o přítele její dcery). Mňam. Kačenky beru z domácího dvorku od kamarádky. Takže jsou čerstvé a nemražené.

Zlaté prasátko mě naštvalo už v dětství. Nikdy se mi - mrcha - neukázalo, i když jsem se týrala hlady celý den ;) Takže má utrum.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 1.12.2009 09:48  14902
Já už jsem to sem myslím psala, ale manžel kdysi prohlásil, k čemu že je mu jakási vidina zlatého prasete, že on se spokojí s tím normálním a zavedl tradici štědrodenního ovaru. Takže u nás v tento čas páchá zlatý čuník sebevraždu. :-)
scalex Scalex 1.12.2009 09:47  14901
Já nemuším, já jedno pěkně vyžraný vidím každý den v zrcadle. 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.12.2009 09:41  14900
ScalexJák k obědu? Ty nechceš vidět zlatý prasátko?
scalex Scalex 1.12.2009 09:17  14899
U nás bude k obědu vinná klobása, polévka z lososa, lososáky (takové "bramboráky" z těstíčka a lososích zbytků) a večer pro změnu losos marinovaný v pomerančové šťávě a k němu bramborové chipsy (míněno domácí... tenké plátky pečené v troubě) a jako předkrm asi dáme carpaccio.
johnny10 1.12.2009 08:22  14898
mufloneksame here..+ teda rybi polevka s krutony k tomu obedu

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt